woensdag 22 september 2010

Eindelijk contact

Hallo allemaal!
Net op de plaats waar we geen telefoonbereik hebben, kunnen we af en toe via WIFI op internet, maar je moet wel geduld hebben.
De vakantie tot nu toe is heerlijk! Alle soorten Schots weer hebben we tot nu toe gehad.
Van regen tot hagel, van sneeuw tot zon en veel wind.
De eerste week met een auto rondgetrokken met vrienden: genieten. Nu met z'n tweetjes: ook genieten.
We staan nu op de camping op het eiland Skye en kijken over een Loch met een moeilijke naam. Het regent niet op dit moment, we zitten gewoon in een wolk, dus nat worden we toch wel. Vanmiddag gaan we naar een wolwinkel in Waternish en maaken meteen een toertje over het eiland.
Gisteren hebben we de mooiste overtocht van Glenelg naar Skye gemaakt. Het is een klein veerbootje, waar je in 10 minuten naar het eiland wordt gebracht. Ondertusssen kun je genieten van spectaculaire uitzichten.

EEN VAN DE UITZICHTEN OP HET VEERBOOTJE
Morgen gaan we richting Dingwall, vandaaruit naar Perth, waar ik zaterdag een workshop hoedjes vilten zal volgen. Dan nog 2 dagen Glasgow en woensdag kom ik weer naar huis.
Groetjes en tot....

dinsdag 7 september 2010

Zó veel te doen, ik heb nog zóveel te doen!

Een machientje was draaien, het koffer pakken, de hond naar het pension brengen, bij DD gaan eten, spelen met DGS, opruimen, de vloer nog even vegen en wat er verder nog te berde komt.
Ik heb er zin in!
Vanmorgen heb ik de laatste sjaal vóór vertrek gemaakt. Het is voor een verjaardag en ik haal het niet meer om dit na de vakantie doen.
Zelf ben ik tevreden, of de jarige ook tevreden is?....we zullen zien, er kan natuurlijk altijd geruild worden.

De half affe sjaal


De sjaal ready to wear
Mijn PC neem ik mee op vakantie, want vorig jaar heb ik gezien dat er op een aantal campings, weliswaar tegen een kleine vergoeding, draadloos internet werd aangeboden.
Hier ga ik van profiteren!
Groetjes en tot.....

maandag 6 september 2010

Vóór ik op vakantie ga...

... nog even een welkomswoord voor de nieuwe volgers: het zijn er nu 30, waarvan 1tje dubbel! Ik vind het helemaal te gek dat jullie mijn blog willen volgen en kijk af en toe eens naar de blogs die ik zelf volg, er zitten fantastische bloggers tussen!
Groetjes en tot....

Niks te doen en toch stikdruk!!!

Terwijl ik een kom overheerlijke kip-maaltijdsalade eet, zie ik de rotzooi op mijn tafel. Snel even een foto maken, want voor iemand die verder niks te doen heeft, ziet het er uit alsof een olifant is langsgeweest. Tussen het bloggen en eten door: heel ongezond!! ben ik begonnen met het aan elkaar haken van de quiltwolletjes.
Toch maar echte lijnen. Aart, ik heb de trapjes geprobeerd, maar daar ben ik niet handig genoeg voor.

Als je heel goed kijkt, kun je zien dat de linkerrij al aan elkaar zit.

Ik weet nog niet of ik de dwarsstrepen in dezelfde kleur aan elkaar haak, of misschien een ander kleurtje?


Dat zien jullie morgen dus. Niet verbaasd zijn als er eerdaags meerdere quiltwolletjes op de blogs verschijnen, want ik heb vanmorgen en vanmiddag lesgegeven.
Groetjes en tot....

zondag 5 september 2010

Toch nog wat anders....

Niet verder aan de quiltwolletjes gegaan, maar een sjaal gevilt.
Na een uurtje haken, wat visite en opruimen, heb ik de tafel leeggemaakt en ben gaan vilten. De inspiratie kwam vanzelf en het schoot ook lekker op.
De normale handelingen duren
Het uitleggen van de wol
altijd even lang, maar het ontwerp en kleurencombinatie lag er binnen een kwartier.
Hij ligt nu buiten te drogen en achter een uurtje kan ie naar binnen. Ben zo blij dat ik begonnen ben, geeft weer nieuwe energie, die ik mee kan nemen op vakantie.

Het resultaat

Groetjes en tot....

Eigen schuld, dikke bult!

Ik las net een blog over Pema Chödrön, op zoek naar geluk, op zoek naar pijn. Gisteren ben ik op zoek naar geluk geweest en vandaag in pijn geëindigd. Weliswaar geen geestelijke pijn, maar lichamelijk. Ik geniet nog na van het pijnloze dagje en de leuke dingen die ik heb gedaan, maar zal die "wonderpilletjes" mooi even laten liggen, want het nadeel is dat je lichaam ook niet waarschuwt wanneer je té veel doet.
Vandaag dus weer een rustdag en ik ga ervan genieten! Ben van plan om straks lekker buiten in de ligstoel de rest van mijn quiltwolletjes af te maken. Ik moet er nog 35 dus ik ben al ruim over de helft! Vanavond alle draadjes instoppen en morgen aan elkaar haken.

Kan iemand mij advies geven met welke kleur ik ze aan elkaar zal haken?
Groetjes en tot...

zaterdag 4 september 2010

Een warm welkom aan de nieuwe volgers!!

Tot mijn verrassing zijn er een aantal nieuwe volgers bijgekomen. 2 Ervan ken ik persoonlijk, DDIL en DGD héél leuk.
Vandaag veel gedaan en niks opgeschoten, maar wél een leuke dag gehad en daar gaat het per slot van rekening om!
Gisteren pijnstillers gekregen van de huisarts en vandaag voor het eerst sinds maanden: GEEN PIJN! niet te geloven, ik had het idee dat ik de hele dag met een smile van oor tot oor liep en energie voor 10 had. Ik kan zemorgen ook nog slikken en als het goed is, werken deze pijnstillers door en ben ik eventjes van pijn verlost: HEERLIJK!
DD heeft de schijf van het nieuwe fototoestel geïnstalleerd, zelf heb ik nog wat foto's van de beelden die normaal voor ons raam staan gemaakt en nu nog downloaden en publiceren.
Duimen dat het lukt.

Dit beeld is gemaakt door José van Sjpaans Huuske en ik heb het van mijn helaas veel te vroeg overleden vriendin gekregen.
Deze keuvelende oude heren zijn door dezelfde kunstenares gemaakt en door mijzelf gekocht tijdens een van haar prachtige exposities in haar tuin.

Een drukke vrijdag

Poehee! Het was een drukke dag gisteren. Om kwart over 9 moest ik bij de orthopeed zijn en daar was ik rond kwart voor 11 klaar. 5 Oktober wordt mijn meniscus gerepareerd en daar hebben we gisteren de voorbereidingen voor getroffen.
Thuisgekomen een kommetje soep gegeten en DH op pad geholpen.
Heel veel telefoontjes moeten plegen en mailtjes moeten schrijven, heel moeilijk, want mijn pc liep steeds vast. Dan ben je zowat een halve dag aan het mailen en hebt nog niks verstuurd, heel frustrerend. Tegen 5 uur was mijn lijstje afgewerkt en werkte mijn pc weer perfect. Lekker frietjes met knakworstjes gegeten en mijn nieuwe camera gebruiksklaar gemaakt. Even de CD installeren: Geen Windows XP op mijn PC.
Nu kan ik wel foto's maken, maar niet downloaden!!! Dus tot iemand mij helpt met het installeren van het programma: geen nieuwe foto's op mijn blog.
Creatief zit ik even in een dipje. Buiten mijn haakwerk en een breiwerkje op de pennen, geen viltwerk. Misschien morgen, want op zondag is er toch niks te beleven in de stad. Vanmiddag ga ik lekker naar de Hema om foto's te ontwikkelen en tussendoor een lekker kopje koffie op een terrasje! Gisteren is ook de verzekeringskwestie afgerond. Het geld staat al op de rekening: heel snel, als je bedenkt dat het exact 6 weken heeft geduurd! Ik bof met de nieuwe wet dat fietsers beschermd zijn, anders had ik nu met lege handen gestaan en nu krijg ik tenminste de helft vergoed en zelfs iets meer!!!
Moet wel nog een nieuwe jurk, vestje en broek kopen. Nou, ik kan me ergere dingen in het leven voorstellen!!! Het is uitverkoop, dus lang leve de uitverkoop!!!
Groetjes en tot....

vrijdag 3 september 2010

De doos van Pandorra

Deze week met kleinzoon herfst verzameld. Om het allemaal op te bergen hadden we een doos gevonden die, als je de deksel optilde: HAPPY BIRTHDAY! speelde.
Hij vond het helemaal te gek! Dansen door de keuken met de deksel in zijn handjes.
Deksel door de lucht gooien ennuh...OEPS! hij doet het niet meer oma? de deksel rammelt oma. Deed me een beetje aan Toon Hermans denken: Toif ies toot, toif heeft te lang ien het zjwarte doosjes gezeten.
Niks meer aan te repareren, maar de inhoud van het doosje, de veertjes, steentjes, eikeltjes, walnoten is wél spannend. Net Pandorra's doos. De kleine autootjes passen er ook nog in, dus wie doet je wat.

Met mijn quiltwolletjes ben ik halverwege, die laat ik zien als ze klaar zijn.
Groetjes en tot....

donderdag 2 september 2010

Het weerbericht

Na weken temperaturen tussen de 12 en 16 graden ziet het ernaar uit dat het weer in Schotland in september toch een beetje mooier gaat worden. Welliswaar geen tropische temperaturen, maar voorlopig tussen de 18 en 20 graden en dat is meer dan we verwacht hadden.
Voor wie De Leesclub van Renate Dorrestein heeft gelezen: Dit Loch Broom, het Loch waar de dames schipbreuk lijden.
Gisteren heb ik nog mijn pinpas geblokkeerd tijdens het pinnen. Met de pin van de giropas wilde ik betalen met de bankpas. Ik hoop dat ik het nog vóór volgende week woensdag geregeld heb. Vervelend als zoiets net voor je vakantie gebeurt, maar helaas, zulke dingen gebeuren.
Vandaag nog de laatste kleding en andere spulletjes klaarleggen en morgen kan DH aan de reis beginnen. Hij wacht tot ik terug ben van de orthopeed, zodat hij het laatste nieuws nog voor vertrek weet.
In het weekend wil ik nog graag 2 sjaals gaan vilten, die ik nogbeloofd heb, dan kan ik na de vakantie met een schone lei beginnen.
Tijdens mijn tochten langs verschillende websites en blogs heb ik veel inspiratie opgedaan en daar wil ik toch mee aan de slag.
Groetjes en tot....

woensdag 1 september 2010

Quiltwolletjes?


Het zal niet zo heten, maar ik wil het wel zo noemen: quiltwolletjes.
Heel leuk om te doen als je een half uurtje niks om handen hebt en toch je handjes bezig wilt houden. Ik ben er nu al aan begonnen, wat ik niet afkrijg neem ik volgende week mee op vakantie.
Het is vandaag weer lekker droog en het ziet er ook niet uit dat we dikke buien krijgen, dus vanmiddag lekker een blokje lopen met kleinzoon. Oma loopt en hij fiets of rent, dat zien we vanmiddag dan wel weer.
Morgen nog de laatste spulletjes voor de camper uitzoeken, eventueel nog wat wassen en strijken en vrijdag vertrekt DH alvast met de camper. Zelf vlieg ik op woensdag naar Prestwick, waar hij mij dan opwacht. Het is net alsof dit jaar alles veel langer duurt vóór het vakantie is, maar nu kan ik de dagen gaan aftellen: nog 7 dagen!