...heel veel mensen hebben het wafelijzer weer van zolder gehaaald.
Vanmiddag weer een heerlijk receptje geproefd en ik wil het wel heel graag met jullie delen.
500 gram zelfrijzend bakmeel
400 gram roomboter
400 gram suiker
6 eieren
5 vanillesuiker
1 kopje lauwwarme melk
optioneel, maar wel heel lekker en zeker aan te raden:
200 gram blanke rozijnen
ALLES OP KAMERTEMPERATUUR!
de rozijnen even wellen in water met een theelepeltje zout
als het water kookt, afgieten en met wat keukenpapier drogen
meng de suiker met de vanillesuiker en de boter
voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed
voeg een kopje lauwwarme melk toe
zeef de bloem door het mengesel en geef het nog een laatste mix
roer nu de rozijnen door het mengsel.
met een kleine pollepel het mengsel in een goed voorverwarmd ijzer scheppen
en de wafels ca 1 1/2 minuut bakken op de hoogste stand.
SMAKELIJK!!!
groetjes en tot.....
7 opmerkingen:
Ik zou bijna in de auto stappen richting jou... om de wafels te komen proeven :D
Dit ga ik maar eens proberen!
http://quiltaart.blogspot.com
Oh heerlijk Riet!!!! Doet me zo denken aan mijn moeder die in de winter altijd van die heerlijke wafels bakte.
Bedankt!
Tante Tuut
Dit recept wil ik ook eens gaan proberen. Zijn zeker zachte wafels?? Lijkt me zo omdat er melk in komt. Heb nog nooit met rozijnen geprobeerd. Laat wel weten of ze mij gelukt zijn.
Is wel leuk dat er zo hier en daar ook lekkere recepten verschijnen. Van wafels hou ik nogal, dus....
Groetjes en fijn weekend van Marianne
O, o, o, wat ben je toch weer in de weer! "Lekker" bakken is altijd een leuke bezigheid en ik heb er helemaal niets op tegen om ze te komen proeven en als ik ze dan lekker vind kan ik ze zelf ook maken. Hoe vind je dat? hahaha....
knuf....peebee
Dag Riet,
ik lees altijd sterkte en optimisme
in jouw woorden. Hier.
Talenten die ik bij mezelf
toch mis.
mvg
Uvi
Mjammie! je zou er haast een wafelijzer voor aanschaffen :)
Een reactie posten