woensdag 11 augustus 2010

Voorproefje

Ik kan het niet laten. Het begin van mijn tas wil ik toch even laten zien. Niet dat het zo bijzonder is, maar het is wel leuk om het proces van een tas maken met jullie te delen. Ik ben begonnen met een "resist" te tekenen op isolatiemateriaal. Daar het ik 4 lagen merinowol opgelegd en versierd met Scottish Blackface, witte zijdemerino en blauwe zijden vezels. Als 1 kant aangevilt is, draai ik het om, vouw de randen om en leg de andere kant ook vol. Dan maar wrijven. Beginnend met lauw water en zeep en zachte druk tot heet water met harde druk. Hierna he ik de tas gevold door middel van rollen. 10 minute horizontaal, 10 minuten vertikaal en dan onder de kraan uitspoelen met warmen koud water. 10 minuten in de azijn en kijk aan de basis is gelegd.
Ik moet nu gaan beslissen hoe de voering en de hengsels er uit gaan zien. Vandaag maar eens goed nadenken, want morgen is marktdag, dan kan mijn vriendin de srof die ik graag wil hebben meenemen. Misschien doe ik er wel een zelfgeverfd stofje in? Je weet het maar nooit.
Gisteren nog 2 kralenkettingen gemaakt, voor de gezelligheid die van vorige week er ook nog even bijgezet.
Groetjes en tot...

5 opmerkingen:

Bietje zei

Wat een mooie kettingen, die blauwe is mijn favoriet.
Zie ik het goed dat je je vilten kralen gecombineerd hebt met echte kralen? En wat zijn die zwarte dingetjes, het lijkt op stripjes binnenband.

-::Maris::- zei

De tas ziet er goed uit en de kettingen ook, daar zijn vast wel kopers voor te vinden!

Groetjes Maris

pauline zei

Zoooo, je bent dus al aan de tas begonnen. En ook nog eens twee nieuwe kettingen gemaakt. Nu ik ze in het echt gezien heb kan ik er nog meer van genieten.
groetjes,

anneke zei

Wat een leuk begin van je tas,natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe het verder gaat verlopen met de tas.
Je kettingen zijn ook erg leuk geworden zeg!! Het lijkt me ook zo leuk om iets met vilt te gaan doen,maar de tijd..... dat ontbreek me gewoon,maar ik zeg altijd wie weet doe ik het nog eens.

Groetjes Anneke

PS hoe is het met je knie???

Corina zei

Wat een leuke tas heb je gemaakt, ik wil dat ook ooit nog eens gaan doen.
Ze zijn zo mooi!
Je kettinegbn vind ik ook super!
Groetjes Corina