donderdag 30 juni 2011

Breien met plastic tasjes

Vandaag in het wijkcentrum geleerd hoe je van plastic tasjes en vuilniszakken, pedaalemmerzakken weer een nieuwe tas kunt breien of haken.
Wie ook wil beginnen, kijk eens op dit filmpje. Zelf ben ik ermee begonnen en heb al 1 plasticzakkenverzamelzak, 1 vuilniszak en 1 pedaalemmerzak verwerkt en he ziet er patent uit, zou het best willen laten zien, maar misschien dit weekend.
Bij de Hema kocht ik vandaag roze pedaalemmerzakken, bleek toen ik ze uitpakte, dat alleen het lintje roze was en de zak wit haha! maar wel mooie kwaliteit, dus die kan ik wel verwerken.
Groetjes en tot......:)

7 opmerkingen:

pauline zei

Leuk!! Vroeger heb ik wel eens gehaakt met plastic tasjes, dat gaf ook een leuk resultaat. Vooral met bont bedrukte reclametassen. Ben benieuwd naar de foto.
Is DH al onderweg?
groetjes,

cri-cri zei

is leuk he , doen we hier vaak met patienten, worden zelfs tapijtjes en bloempotjes van gehaakt...

TinnyMey zei

jaaaa das kenn ich auch! ich habe schon vor vielen jahren einen badezimmerteppich gehäkelt. demnächst werde ich mir auch nochmal eine tasche häkeln!
tolle idee!
LG

marion zei

hihihihi dat zou mij ook gebeuren..........

dat is een van de dingen die ik ook nog wil leren.....

Anneke zei

Toen wij een aantal jaren geleden in Zuid Afrika in een town ship waren geweest hebben we een Mandela huisje bezocht en daar leefde een vrouw die ook druk bezig was met het breien en haken van oude plasic tasjes,zij maakte allelei verschillende dingen van en verkocht het dan aan de touristen die haar bezochten, haar man knipte smalle reepjes van de oude tasjes.
Onze groep doken toen allemaal in de rugtassen om te kijken of we nog oude tasje,zakken enz bij ons hadden en gaf dit aan die vrouw.
Ze kon haar geluk niet meer op zo blij was ze met al die plasiczakken.
Dus leuk om te zien dat het hier nu ook gedaan wordt!!!!

Groetjes Anneke

merel zei

ik heb het filmpje bekeken ,alleen ik ben niet zo handig

jeaninebijker zei

Wauw! Wat een leuk idee, dit is niet echt mijn tak van sport, maar ben erg benieuwd naar jou eigen gemaakte resultaat!

Wit met een rose detail kan heel leuk uit pakken! ;)

Groetjes, Jeanine