Een beetje vroeg voor kerst, maar je kunt het maar beter in huis hebben.
Deze worsten of kaasbroodjes laten zich heel goed invriezen, zodat je op het moment supreme de vriezer maar open hoeft te maken en de worstenbroodjes in de oven te stoppen.
Voor het deeg:
500 gram bloem
125 gram suiker
250 gram magere kwark
1 pakje backin
1 ei
6 lepels melk
8 lepels zonnebloem olie
Voor de vulling
500 gram gehakt half om half
gebakken uitjes
peper / zout / paprikapoeder
2 sneetjes oud brood en een beetje water
HOE MAAK IK HET?
Zeef de bloem met de backin, vanillesuiker en zout in een kom. Meng in een andere kom de suiker met het ei, kwark, melk en slaolie. Goed kloppen. Voeg dit mengsel bij het bloemmengsel en kneed tot een stevig deeg.
Rol het uit en maak vierkantjes van 10 bij 10 centimeter
meng het gehakt met de uitjes, peper, zout, paprikapoeder en de 2 sneetjes in water gedrenkt en uitgeknepen brood.
Maak rolletjes van circa 8 centimeter en zo dik als een duim.
Rol het gehakt in de deegplakjes en maak er mooie worstenbroodjes van en bestrijk ze met water vóór ze in de oven gaan.
15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
Je kunt ze ook met kaas naar smaak vullen.
I love sausage rolls!!
van het deeg kunnen ook vlaaien gebakken worden, vul ze met fruit en stop ze 20 minuten in de oven: HEERLIJK!!!!
Groetjes en tot....
3 opmerkingen:
Moet die suiker er echt in Riet en dat voor worstenbroodjes ? De gebakken uitjes, moet je die zelf bakken of kant en klare uit de winkel?
groetjes, Janny
Dit durf ik nu echt niet te gaan uitproberen, want van de heerlijke wafels ook met de rozijnen, kan de hele familie al geen genoeg meer krijgen. Zelfs al een nieuw wafelijzer met dunnere platen van D.S. gekregen.
Groetjes Marianne
Yummiieee!! Zal ik als verrassing eens voor mijn Nederlandse vriendin hier maken!
Groetjes Trudis
Een reactie posten