Ik heb wat foto's gemaakt en het recept genoteerd voor jullie.
1 kg bloem
4 eieren
4 vanillesuiker
80 gram gist
500 gram roomboter
500 gram kristalsuiker en wat kleingemaakte suikerklontjes.
1/2 kopje melk en wat suiker om de gist op te lossen
Alle ingredienten op kamertemperatuur
- los in een klein pannetje op een klein vuurtje de gis met wat suiker en melk op
- doe de rest van de ingrediënten in een grote ketel of kom
- goed mengen, goed mengen en nog eens goed mengen
- het deeg 45 minuten au bain marie laten rijzen. het vuur kan uit, je kunt ondertussen de afwas doen, een kopje koffie drinken en halverwege de tijd het deeg nog eens goed doorkneden
- de suiker en de klontjes toevoegen en nog maar eens goed doorkneden. zet ondertussen het wafelijzer op de hoogste stand. vóór je begint met bakken het wafelijzer met een klontje boter insmeren
- maak van het deeg bolletjes van ca 5 cm doorsnede en bak ze 2 aan 2 voor ca 1 minuut. wel tussendoor even checken want het ijzer koelt natuurlijk af van het open en dichtmaken. Je wilt natuurlijk geen halve gare of verbrande wafels
- van 1 kilo bloem bak je ongeveer 50 wafels, van een pond natuurlijk de helft. Veel plezier met bakken en EET SMAKELIJK!!!!
9 opmerkingen:
Leuk dat iemand je dat wil leren en ze zien er lekker uit...smaken waarschijnlijk ook lekker. Wou dat ik ze kon proeven, maar dan zal ik ze eerst moeten bakken!!
Mmmmmm, die zien er lekker uit. Wanneer is de koffie klaar?
groetjes,
wat lekker! Moet je die nu allemaal zelf opeten of heb je daar hulp bij???
Oeh, lekker, dat wordt smullen!
Dank je voor het recept!
Ze zien er wel erg lekker uit!
Groetjes Berbel
staat morgenmiddag nog steeds in je agenda?? natuurlijk met koffie en.......
gr. patricia
JAMMIE........
wow heerlijk
spijtig dat het zo ver is... anders :-)
Een reactie posten