donderdag 4 november 2010

Een held......op sokken!

Met het vaste voornemen vandaag te gaan experimenteren met het vollen in de wasautomaat/droger ben ik vanmorgen aan de slag gegaan.
Eerst de wol uitgezocht en alle viltspullen klaargelegd. Daarna een sjaal/hoed uitgelegd, maar toen ik eenmaal begon, kon ik het niet over mijn hart krijgen om het in de automaat te stoppen.
Braaf handmatig gevilt en gevold en eigenlijk.....valt het werk echt heel erg mee. Zoals Aukje zegt: de techniek!
Misschien als ik en keertje in tijdnood ben dat ik de sprong in het diepe ga wagen en uiteindelijk in een held verander, maar voorlopig toch maar met de hand. Groetjes en tot.....
Zij aanzicht van sjaal als hoedje te dragen
En zo kan het als sjaal gedragen worden

14 opmerkingen:

Hannie zei

Ik heb geen idee wat het verschil is tussen "vollen"met de hand of in de wasmachine? Maar het zal bij jou wel in goede handen zijn,gezien dit werkstuk!

Gjeani zei

echt supermooi deze sjaal, daar zie ik met prinsjesdag nog wel eens iemand mee lopen!

marion zei

Jij bent er wel vroeg bij vandaag, nu al voor 11 uur een schitterende hoed/sjaal gemaakt.......nou daar kan geen wasmachine tegenop.....

Trudis and Carmy zei

Ik ben zo blij dat je dit niet in de wasmachine hebt gestopt!!! De sjaal is prachtig en als hoedje vind ik hem helemaal te gek!!
Cariños de Trudis

Patty Biermans zei

Je hebt echt geen wasmachine nodig. Jij kan het veel beter. Als je bedenkt dat je de machine de hele tijd in de gaten moet houden, op en neer moet lopen naar de machine etc., dan ben je eerder klaar als je het zelf vilt. Prachtige kleuren heb je gemaakt!!
Liefs, Peebee

Cash en Els zei

Nee dat had ik ook niet gedaan. Zonde van deze prachtige kreatie!
Soms als ik niet weet wat ik moet maken ga ik lapjes voorvilt maken in alle kleuren en die gebruik ik dan later in mn tassen.
Maar ik doe soms ook kleine experimentjes, lapje van 10 bij 10 cm met bv een stofje om te zien of het pakt. Of stukken restvilt in een lingerie zak en dan in de wasmachine. Zo met met kleine dingentjes ontdek je veel zonder dat een werkstuk naar de .... gaat!!
Maar deze sjaal is super!

Groetjes, Els

Marion zei

Wat een enig hoedje!! 't zijn mijn kleuren niet, anders wilde ik dit wel meteen op mijn hoofd zetten!

Janny zei

Kan weer zo gedragen worden tijdens Prinsjesdag...!

Anoniem zei

Prachtig resultaat! En dat gewoon met je handen :D
Nee, dit zou ik zeker niet in de wasmachine hebben gedaan!
Lieve groet, Aukje

Vilt à la Kim zei

mooi!!!

patriciajetten zei

is het deze die je voor Oma F. hebt gemaakt??
gr. Patricia

Corina zei

Ooh, die is wel heel mooi geworden! Leuk dat het op twee manieren te gebruiken is. En inderdaad, ik geloof ook niet dat ik dit in de wasmachine/droger had durven doen...

Franka zei

Oh, was für ein supertoller cooler Hut!!! Den würde ich ja zu gerne mal auf meinem Kopf sehen...die "Haare"- ist das Seide oder dünn ausgelegte Wolle? sonnige Grüße, Franka

Ruth zei

What a great idea. I love how versatile it is to be a hat and scarf!