zondag 3 oktober 2010

Weer thuis!!!


George Square in Glasgow

Vakantie is heerlijk, maar thuiskomen is minstens zo fijn!
We hebben een gecombineerde vakantie gehad. Eerst met z'n tweetjes met de camper, dan een weekeje met vrienden per auto en hotel met B&B, dan weer anderhalve week samen in de camper. We hebben alle soorten weer gehad, maar toch overwegend droog. Nu is Schotland een land dat met alle weersomstandigheden zijn schoonheid laat zien.
Soms heel kleurrijk, dan weer in alle tinten grijs, ik kan niet zeggen waar ik het meest gecharmeerd van ben.
De workshop in Perth was fantastich, ik heb er een heel andere kijk op vilten door gekregen en de methode van vilten was voor mij ook totaal nieuw. De kwaliteit van het vilt is in een woord fantastisch. De dames die "the hat in the catshop" beheren zijn echte die hards. De ene is helemaal op vilten gericht, de andere dame is naaister en maakt briewerkjes op een machine.

Een van de hoedjes uit de winkel ( later volgt een foto van mijn hoedje)


Het winkeltje in het centrum van Perth

De workshop was afgelopen zaterdag van 10 tot 4 en in die tijd heb ik een bolhoedje jaren 20 stijl gemaakt. Ook heeft ze me geleerd om andere modellen te ontwerpen, zodat ik thuis ook verder kan.
Ik heb er echt zin in en zo gauw als ik weer mobiel ben ga ik zeker aan de slag met alle ideetjes.
Vanaf morgen ga ik alle blogs bekijken die ik tijdens mijn vakantie gemist heb en zal ik ook weer op mijn commentaarpositie gaan zitten.
Groetjes en tot.....

Raad eens voor wie ik deze foto gemaakt heb?

6 opmerkingen:

Aart zei

Fijn dat je weer terug bent en een fijne vakantie hebt gehad.
Doe even flink boodschappen voor je mijn blog gaat lezen, anders verhonger je;-)
http://quiltaart.blogspot.com

pauline zei

Ik ben reuze benieuwd naar je hoedje. En ik ben "greutsj" op de foto van mijn "eigen" boekwinkel. (dat lijkt me trouwens wel wat).
groetjes en tot van de week,

Trudis Felt zei

Fijne thuiskomst! Ik kijk al uit naar je hoedje.
Groetjes van Trudis

hannie zei

Leuk,dat je er weer bent! En zo te zien en horen heb je een fijne vakantie gehad. Vooral leuk lijkt me de viltworkshop! Ik ben benieuwd naar je hoedje? Ik heb eens met de cursussen voor praktijkdoploma's om een modevakschool te beginnen,ook een hoedencursus "gedaan" en een diploma gehaald. Alles moest op halve schaal! Daarbij ook een jaren 20 pothoedje gemaakt van haarvilt.Nog steeds mijn lievelingshoedje!

Marion zei

Fijn dat je er weer bent. Als Pauline maar niet "naeve de sjoon" gaat lopen!!!

Anoniem zei

There's no place like home...

Uvi