vrijdag 27 augustus 2010

Quiltachtige prijskaartjes


Ik begin een beetje de problemen van quilers te begrijpen om hun quilts op een foto te krijgen. Vanmorgen ben ik oude schilderijtjes aan het snijden geweest om als kleine kunstwerkjes aan mijn sjaals, kettingen enz. te hangen. Toen ik ze op de foto wilde zetten begon het gehannes. Ik dacht: Laat ik er een quiltje van maken, dan kunnen ze mooi op de foto! Quiltje gelegd, half uur bezig geweest en toen de foto!

Wat is dat moeilijk! Misschien heeft iemand tips voor mij om dat mooi te fotograferen?
Wel, ik laat de mislukte foto's toch maar zien, dan is duidelijk wat mijn probleem is. Groetjes en tot...

7 opmerkingen:

Aart zei

Leuk jouw kaartjes!! Ja dat probleem van het fotograferen. Vooral wanneer je naar de vloer toe fotografeert zou je er eigenlijk boven moeten hangen. Het beste kun je ze tegen de muur fotograferen, wij quilters hebben nogweleens een designwall, dat is een laag piepschuimplaten tegen de muur bespannen met een stof waar je patroontjes aan blijven hangen. Ik heb daar bijvoorbeeld geen ruimte voor, dus ik leg alles op de vloer.
http://quiltaart.blogspot.com

Trudis Felt zei

Leuk idee van je prijskaartjes eens "anders" te maken, echt origineel!!
Voor je foto's kan ik je helaas niet helpen, ben daar zelf niet zo'n krak in.
Liefs, Trudis

Françoise zei

Als je op een stoel of trapleer gaat staan, lukt het al beter om boven je werk te hangen met de camera. Ik steek dan mijn arm uit en hoop dat de quilt goed op de foto staat. Soms een paar plaatjes maken om te weten hoe ver je moet rekken, maar met een digitale camera is dat geen probleem

hannie zei

Ik doe het ook zoals Franqoise. Gewoon op een stoel gaan staan en met uitgestrekte arm fotograferen. Wordt meestal wel goed? Ze zijn erg apart trouwens!

Mariet zei

Alles ziet er geweldig uit. Ben heel benieuwd morgen. Alvast succes.Groeten. Mariet.

Marbada zei

misschien net iets meer in elkaar leggen en dan recht erboven fotograferen, nog een paar close-ups en je zou een soort collage ervan kunnen maken van je foto's.
Maar leuk zijn ze!!

Marbada zei

ow ja, wanneer je ze recht fotografeert kun je altijd de kanten eraf snijden zodat hetgeen waar het omgaat er beter uitkomt.