maandag 12 december 2011

Recept worstenbroodjes met kwarkdeeg....

Wat heb je nodig?



Op kamertemperatuur!!!!

· 500 gram bloem
· 1 pakje backin (bakpoeder)
· 75 gram suiker
· 1 ei
· 250 gram magere kwark
· 6 eetlepels melk
· 8 eetlepels zonnebloemolie
· 1 snuifje zout
 
Hoe maak je het?

· Zeef de bloem met de backin en het zout in een kom
· Meng de suiker met het ei en de kwark
· Voeg hier de olie en de melk aan toe
· Meng dit goed
· Voeg het bij de bloem en goed mengen
· Rol het deeg uit tot een vierkant
· Snij tussen de 16 en 18 vierkantjes uit het deeg
· Rol in elk vierkantje een rolletje zelf gekruid half om half gehakt
· Sluit de vierkantjes
· Bak in een voorverwarmde oven ca 20 minuten op 180 graden

Smakelijk eten!!



7 opmerkingen:

Gonny zei

ik heb al vaker worstenbroodjes gebakken maar met de kwarkdeeg kijkt het me ook heerlijk!

Patty Biermans zei

Ha, lekker! Ik vind deze lekkerder dan met gewoon deeg omdat het zachter blijft (het deeg dan natuurlijk) knufzz...peebee

Janny de Roo zei

Zijn het dezelfde als van vorig jaar december....??

merel zei

je doet me alweer terug honger krijgen - of zou het goesting zijn :-)

TinnyMey zei

in niederländisch hörte es sich für mich wie ein pläzchenteig an...lol°!
yummy, hab noch eine schöne woche♥

marion zei

klinkt heerlijk........en dan met de kerst.......mmmmmmmm

merel zei

ik kwam even piepen maar blijkbaar zijn je worstenbroodjes nog niet op :-)