donderdag 31 maart 2011

De Toppers!

Vanmorgen bij Sander de Heer 2 tickets gewonnen voor een concert van de Toppers op 28 mei 2011.
Jammergenoeg zijn we dan op vakantie, dus niet in de gelegenheid om te gaan. Nu wil ik de tickets ter beschikking stellen voor jullie.
Iedereen die vóór 12 uur vannacht reageert op deze mail, maakt een kans om te winnen. Je hoeft enkel maar te schrijven dat je naar de Toppers wilt.
Groetjes en tot.....:)

Heerlijk!

Vanmorgen iets langer in bed gebleven dan normaal en lekker op mijn gemak koffie en de krant. De puzzels allemaal opgelost en alle blogjes gelezen en van commentaar voorzien. Tot mijn grote plezier zie ik dat het pas 10 over 9 is, dus nog een hele dag te gaan:HEERLIJK!
Groetjes en tot.....:)
Afbeelding sudoku kinderen
just for fun

woensdag 30 maart 2011

3 dagen te laat, maar: tatatatatatata!

Vandaag kleinzoon tóch nog verwend met een koekjestaart!
De taart zelf lustte hij niet, maar hij vond hem prachtig uitzien en de chocoladehagel is helemaal op. Kaarsjes uitblazen was natuurlijk het allerleukste van alles. Toch nog een paar foto's voor het album.
Groetjes en tot.....:)
spreekt voor zich

dinsdag 29 maart 2011

Geen creatieve uitspattingen

Wat gisteren allemaal in de planning zat, nou, daar is helemaal niks van terecht gekomen. Wel een mooie wandeling gemaakt, een paar machientjes was gedraaid, bij mijn nichtje koffie gedronken, boodschappen gedaan en lekker gekookt en genoten van het mooie weer.
Vandaag zit er ook niks creatiefs in mijn handen, dus laat ik de dag maar op me af komen en geniet van alles wat er langs komt. Er liggen nog want handdoeken op een wasbeurt te wachten en de hond wil ook wel weer een stukje lopen (en ik ook trouwens)
De fysio was vanmorgen heel tevreden en ik was het helemaal met hem eens, de behandelingen beginnen vruchten af te werpen en de pij in de spieren wordt duidelijk minder, zodat ik ook weer plezier in het lopen krijg.
Al met al: wat staat er nog in de weg om er een mooie dag van te maken?
Groetjes en tot......:)
..en straks kan de was weer
vrolijk wapperen aan de lijn

 

maandag 28 maart 2011

Even een weekje geluierd.......

..........maar nu weer aan de slag! Er zijn ondertussen zoveel ideetjes in mijn hoofd geslopen, nu moet ik ook maar eens aan de uitwerking ervan gaan beginnen. Samen met een buurvrouw ga ik een basis- jasje ontwerpen om te vilten.Zij zal mij helpen met een patroon en het berekenen van de krimppercentages. Ook heb ik viltwerk gevonden, waar ik verder niks meer mee doe, dus wil ik het verknippen en in een schilderij verwerken, het doek en de lijst staat al op zolder. Met de zijden stof die nog in mijn koffertje ligt, wil ik een tuniek gaan maken en de wol van Fasina moet ook nog behandeld worden. Een hele nieuwe week ligt vóór ons, dus wie doet je wat?
Groetjes en tot.....:)

zondag 27 maart 2011

De award: oma van het jaar............

zal deze oma niet meer halen! Foei, foei, foei, foei, foei!
Beloof ik mijn dochter deze week om een koekjestaart te maken voor kleinzoons verjaardag en laat ik dat nu vergeten hebben!
Ik heb me zelden zo genant gevoeld als vanmiddag. Er was gelukkig voldoende gebak aanwezig, maar de taart werd node gemist en door iedereen volop aan het gemis gerefereerd!
Volgende keer zal ik een belofte meteen opschrijven, zodat ik er zeker aan zal denken. Misschien kan ik in oktober nog een koekjestaart maken, want dan wordt het gestolen uurtje van vandaag weer teruggegeven.
Voorlopig moet iedereen het even doen met deze afbeelding van google.
koekjestaart met botercreme
en chocolade hagelslag
mmmmmm....lekker
Voor de rest was de verjaardag één groot feest met veel familie en vriendjes en de jarige job heeft de taart niet gemist.
Groetjes en tot....:)

Zomertijd!

Maart roert zijn staart, april doet wat ie wil, maar toch, maar toch, maar toch........is vannacht de zomertijd begonnen. We wachten met plezier tot we eind oktober het gestolen uurtje weer terugkrijgen, want we hopen natuurlijk op een prachtige zomer, met veel "rokjesdagen".
Hier schijnt op dit moment een heel flauw zonnetje en daarom heb ik de zonnebloemen maar eens van zolder gehaald.
Groetjes en tot.....:)
Zonnebloemen in acryl,
olieverf, met zand en
stukjes steen

zaterdag 26 maart 2011

Smartlappen deel 2

de schaamschotten
Ik verscheurde je foto, oh oh Den Haag, hij was maar een clown, Malle Babbe en nog veel meer meezingers werden gisteren door de plaatselijke smartlappenband gezongen. Het was lekker druk en de sfeer was fantastisch. Het was de eerste keersinds vorig jaar juli dat ik weer eens echt uit mijn dak ben gegaan: heerlijk!!!
groetjes en tot......:)

vrijdag 25 maart 2011

Smartlappen

Act voor zondagmiddag op de markt in Sittard


Vandaag vrijdag, zaterdag en zondag zal in Sittard het 18e Smartlappenfestival worden georganiseerd. In veel café's op en rond de markt zijn dan optredens van diverse smartlap-artiesten. Zondag wordt op de markt allereleikomische acts georganiseerd, dus reden genoeg om Sittard te bezoeken. Wij gaan vanavond eens kijken wat er allemaal te zien is en genieten van oer-Hollandse muziek.
Groetjes, fijn weekend en tot.....:)

donderdag 24 maart 2011

En elke keer neem ik me voor....

....neem je fotocamera mee als je gaat wandelen! Als ik dan loop: weer vergeten! Maar uiteindelijk vind ik het niet zo jammer, want alles zit in mijn hoofd en ik geniet iedere keer van elke wandeling. De knoppen van de hagen en bomen die openspringen, de vogels die druk met hun nestjes in de weer zijn, het kruid en de bloemetjes die weer overal tussen het gras gaan bloeien en het feit dat ik hier gezond en wel van mag genieten!
Maar nu ga ik even afzien: gym op donderdagochtend, met een lekker kopje koffie en gezellige kletspraatjes na afloop, daar wil ik wel even voor op mijn tanden bijten.
Groetjes en tot.....:)

woensdag 23 maart 2011

Bird a week nummer 12

Week 12 seagull in Ayr
Deze week nog een foto van afgelopen vakantie in Schotland.
Hij ziet ALLES, zodra iemand iets laat vallen vliegt ie er op af, jammer dat ik geen opname van een vliegende zeemeeuw heb kunnen maken.
Groetjes en tot.....:)

Bedankt!

Goeiemorgen allemaal en bedankt voor de leuke, grappige en handige tips voor het wassen van de wol, ik heb er veel plezier aan beleefd.
Gisteren ben ik niet aan het wassen van de wol toegekomen, ik was gewoon nog te moe van het weekend en heb lekker op de bank geslapen.
Vandaag is oma en kleinzoondag, dus komt er ook niks van, maar morgen ga ik er aan beginnen, met een wasknijper op de neus, de thermometer binnen handbereik, voldoende zout en wolwasmiddel en een grote dichte wasmand, waar het proces zich in kan voltrekken.
Zó benieuwd wat er uit zal komen?!
Groetjes en tot.....:)

dinsdag 22 maart 2011

cherry blossoms

Via cri-cri's blog me aangemeld om de film cherry blossoms te bekijken.
Haar bedoeling is om de film de hele wereld over te laten gaan en dat iedereen die de film bekijkt iets maakt voor de volgende kijker met het thema Japan. Het idee sprak me heel erg aan, dus als je mee wilt doen, kun je bij cri-cri terecht om je aan te melden.
Groetjes en tot.....:)
om deze film gaat het

maandag 21 maart 2011

Hafina!!!

Vrijdag is de vacht van Hafina aangekomen! Een shetlandschaap, waar ik de wol van ga onderzoeken voor "Fasertausch"
Morgen wil ik allereerst beginnen met de vacht te wassen. Hopelijk schijnt het zonnetje, zodat dit buiten kan gebeuren. Het zal niet al te lekker ruiken, dus kan het beter buiten dan binnen gebeuren.
Wie nog tips heeft voor het wassen van wol, laat alsjeblieft een reactie achter, want het enige dat ík ervan weet is wassen met koud water en zout hihihi!
Groetjes en tot.....:)
En dit is ze dan: Hafina, meervoudig kampioen
en ik mag zó maar haar vacht gaan onderzoeken!

zondag 20 maart 2011

Een geslaagd, leuk, gezellig expositie weekend

Doodmoe, maar met heel veel energie, ben ik net terug van het weekend exposeren met Peebee in Middelbeers. Er was veel belangstelling en ook nog enkele verkopen. Voor mij was het de eerste keer dat er mijn werk ergens hing en het was in het begin een beetje vreemd, maar het went snel.
Het viltwerk werd veel bekeken en betast en omgehangen en er werden heel veel vragen gesteld over het viltproces. Blijkt dat het voor veel mensen nog een onbekende materie is. We hebben genoten van alle gesprekjes en drankjes en kopjes koffie die we hebben gehad en hopen nog een keer te mogen laten zien wat we maken. Ook persoonlijk kennisgemaakt met medeblogster Marion van 365 minder of meer, Marion het was heelleuk om je te ontmoeten, misschien zien we elkaar nog een keer en stel jij dan je spullen tentoon!? Groetjes en tot.....:)
het oude kerkje te middelbeers

een gedeelte van mijn vilten sjaals

een gedeelte van patty's schilderijen

een gedeelte van ans' schilderijen

donderdag 17 maart 2011

Bloggers Day of silence

Samen met heel veel andere bloggers gaat mijn hart
uit naar Japan en zal ik vrijdag ook niet bloggen

last reminder

Op 19 en 20 maart is de expositie in Middelbeers.
Van de 3 exposanten zullen Patty en Riet de hele dag zelf aanwezig zijn.
Ans zal alleen zondagmiddag rondlopen.
Wie zin en tijd heeft is van harte welkom om ons werk te bekijken en een glaasje met ons te drinken.
Groetjes en tot....:)

woensdag 16 maart 2011

3 maanden controle

Vandaag voor de 3 maandencontrole naar de orthopeed geweest en alles is prima in orde! Loop mooi op schema en als mijn spier ook nog genezen is, kan ik weer lopen als een kip. Voor mij is er wereld open gegaan, heb jaren niet meer gewandeld, kan nu 1 uur achter elkaar wandelen, met spierblessure, zonder pijn. Ik wil niet eens meer fietsen, want lopen is zoveel leuker.
Kleinzoon is mee geweest naar het ziekenhuis en vindt het één groot avontuur.
Groetjes en tot.....:)

dinsdag 15 maart 2011

Give away bij de lapjesfluisteraar


deze lachende boedha gaat jullie
vast een beetje geluk brengen
voor de give-away


Bij de lapjesfluisteraar zijn 2 leuke give aways te winnen. Neem snel een kijkje op haar jarige blog en join in. Ik zeg gewoon:DOEN!!!!
Groetjes en tot......:)

Voorjaarsbloemetje

Heerlijk weertje, vandaag zou het in Limburg maar liefst 17 graden worden!
Tijd om de winterjassen naar de zolder te brengen en het voorjaar in huis.
Deze bloemetjes staan meteen op mijn tafel als je binnenkomt: een voorjaarsgroet!
2 potjes met ranonkels en anemoontjes
en 2 hele grote voorjaarsbloemen
ik kon ze niet laten staan:)
Groetjes en tot....:)

maandag 14 maart 2011

Weekly bird nummer 11

Week 11
Een foto van een gespikkelde vogel op de boulevard aan het strand van Ayr in Scotland. Groetjes en tot......:)

Fasertausch

2 weken geleden heb ik me aangemeld om mee te doen aan een onderzoek van soorten wol. Je kon kiezen uit verschillende schapenrassen en met mijn voorliefde voor Schotland heb ik natuurlijk voor het Shetland schaap gekozen.
De eerste stap heb ik vandaag genomen met de aanschaf van een van deze beauties Als het goed is zal ik de vacht deze week in huis hebben en kan ik volgende week met het onderzoek beginnen. Mijn enige twijfel is: alles in Duits, maar Steffie beloofde me dat ze niet op taalfouten zou letten.
Vandaag ook nog wat aanschaffen gedaan voor de aankleding van de expositie komend weekend, het begint te kriebelen en ik kan bijna niet wachten tot het vrijdag is en ik naar Peebee vertrek om samen de ruimte in te richten en af te wachten wie er allemaal naar onze creaties willen komen kijken. SPANNEND!!!!
Groetjes en tot......:)

zondag 13 maart 2011

Zondagse bezigheden

Heerlijk ontbijtje, zaterdagkrant doorspitten, die Sendung mit der Maus kijken, blogjes lezen (en commentaar geven), nagenieten van het etentje met vrienden gisteravond, nóg maar een bakje koffie, in joggingpak met de hond lopen, de laatste carnavalsspulletjes in dozen opbergen en naar de zolder brengen, de belastingpapieren uitzoeken zodat de aangifte verstuurd kan worden en voor de rest lekker luieren en energie voor de komende week opdoen.
Groetjes en tot......:)



zaterdag 12 maart 2011

WOWZER!!!!

een tilda-boek van bietje
en een sjaal van marion
Deze 2 cadeautjes zijn gisteren en vandaag door de postbode bezorgd. Het boek van Tilda had ik bij een give-away op bietjes blog gewonnen. Het is een prachtig handwerkboek met heel veel leuke patroontjes waar ik voorlopig zoet mee kan zijn. Ze had er ook nog een zelfgeborduurde kaart bij gedaan, zó mooi!! Dank je wel bietje!
Het andere was een chifon shawl van marion, zij heeft een blog over haar belevenissen dit jaar en wel om 365 klusjes te klaren. Ze is een echte doorzetter en ligt op dit moment zelfs een beetje vóór op haar schema.
Dank je wel Marion!
Vandaag ben ik de eerste keer zonder jas, wel met vest en sjaal, naar de stad geweet voor boodschappen, héérlijk!! Zo'n prachtige voorjaarsdag is een geschenk uit de hemel en geeft veel energie.
Groetjes en tot....:)

vrijdag 11 maart 2011

.............en toen was de vakantie weer voorbij!

Het was heerlijk! Alle weer gehad wat je in een heel jaar bij elkaar kunt denken, maar zó genoten! Toen we zondagochtend vertrokken, kon ik wel huilen, omdat Sittard zich helemaal aan het opmaken was voor carnaval. Toen we eenmaal in het vliegtuig zaten, was er alleen nog maar uitkijken naar een paar daagjes ontspanning.
We hebben gewinkeld, gewandeld, gereisd, lekker gegeten, heerlijke drankjes gehad, de zee, de zon, de regen, de hagel, de sneeuw en rukwinden.
Het waaide zo hard dat we tante niet mee naar buiten konden nemen, ze weegt nog geen 35 kilo, dus zou ze zo wegwaaien in de harde wind.
Ik heb wat vogels gefotografeerd, en een paar shots op de boot naar het eiland Arran, waar we ook een dag zijn geweest.
Maar aan alles komt een eind en het eerste machientje was zit alweer in de droger en morgen gaan we weer gewoon verder met de orde van de dag.
Allemaal bedankt voor de leuke en lieve reacties, het was heel leuk toen ik thuiskwam.
Groetjes en tot.....:)
Een klein beetje zon op de boot
van Arran naar Schotland
Heel in de verte: het vaste land

zaterdag 5 maart 2011

het koffertje staat klaar..

..en morgen rond deze tijd hopen we in de trein van Edinburgh naar Glasgow te zitten. Het weer ziet er hoopvol uit: 4 seasons in a day met zon, wind, regen en sneeuw, maar er zit van alles wat in mijn koffertje en de laarzen trek ik lekker aan.
Hier begint het carnaval echt los te barsten: de zoepkoul in Venlo op TV, gisteren in Sittard scholierencarnaval en vanavond wordt het kanon vanaf het balkon afgeschoten op een volle markt met heel veel artiesten.
Iedereen heel fijne dagen, vakantie of wat dan ook en tot over een weekje!
Groetjes en tot.....:)
ready to go:)

vrijdag 4 maart 2011

Linda Mode en een bekende.....

Gisteren naar de stad geweest voor de Linda Mode: nee! Vanmorgen in de supermarkt: nee! Dan maar naar de Bruna: Yes! Nou zul je denken wat moet Vilteritje met de Linda Mode, die is zó eigen wijs en doet tóch precies wat ze zelf wil, maar zo zit het niet.
Vilt à la Kim stond met foto's en een artikel over haar webwinkeltje in het blad en als trouwe volgster van haar blad kon ik het niet nalaten om de Linda Mode te kopen. Leuk artikeltje, mooie foto's en nog veel meer spannende foto's en arikelen, dus geen onnodige uitgave gedaan.
Groetjes en tot....:)
Kim in haar atelier

donderdag 3 maart 2011

Donderdag, marktdag

zonder commentaar..


Zoals elke donderdag is er markt in Sittard. Vandaag ga ik met een boodschappenlijstje om de laatste carnavalsspulletjes in te slaan. Het weer is prachtig hier, dus een straf is het niet om even naar de markt te lopen. Daarna ga ik bij de gymclub koffie drinken, want zolang de ontsteking niet over is, mag ik even niet meegymmen:(
Na de vakantie kan ik er hopelijk weer tegenaan, zo'n wekelijks uurtje beweging is heerlijk:)
Groetjes en tot.....:)

woensdag 2 maart 2011

Een ander ontwerpje

Gisteren andere sjaals gemaakt, niet echt voor het voorjaar, maar alweer een idee voor de volgende winter, brrrrrrrrrrrrrrrrrr ik moet er even niet aan denken.
Groetjes en tot......:)
merinosjaals fantasie,
ook onder een vest of jas te dragen,
is het net een vestje:)

dinsdag 1 maart 2011

Mooi weer vandaag

Niet te geloven: het is de eerste dag van de meteorologische lente en de natuur doet zijn uiterste best om de temperaturen aan te passen en geen wolkjes voor de zon te laten komen. Geen wind, dus heerlijk wandelweer, alleen kan ik niet ver wandelen, want op een of andere manier is de spieraanhechting van mijn rechterknie ontstoken, dus weer even een beetje rustig aan.
Vandaag wel gevilten 2 schilderijtjes ingelijst, vanmiddag nog een paar uurtjes aan de vilttafel, lekker de keukendeur open, zodat de lentelucht naar binnen kan komen. Groetjes en tot.....:)
merino cobweb

carnaval en schots landschapje