vrijdag 31 december 2010

HAPPY NEW YEAR!!!

GENIET VAN HET NIEUWE JAAR!                                                      PROOST 2011 EN LAAT ELKE DAG EEN NIEUW JAAR BEGINNEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!GROETJES EN TOT......

Het laatste blogje van het jaar

Omdat ik het niet laten kan, wil ik nog iets vertellen over de Schotse oud en nieuwjaarsgebruiken.
Nieuwjaar in Schotland (Hogmany)

31 december is een officiële feestdag in Schotland, want dit is oudejaarsavond oftewel Hogmany
Nieuwjaar wordt in Schotland met veel enthousiasme gevierd op 1 januari.
Hogmany wordt ook wel de “night of the candle” genoemd. Het idee om Hogmany te vieren stamt uit de tijd van de Vikingen, die in de middeleeuwen Yule vierden
Hogmanay tradities
De Schotten vieren al hun tradities vooral om geluk en voorspoed en gezondheid te brengen voor het nieuwe jaar. Een van deze tradities is om op 31 december het hele huis en tuin schoon te maken, de takken van de jeneverbessen te verbranden en deze door het huis te dragen. Ze geloven dat alle schulden en leningen vóór het nieuwe jaar afbetaald moeten zijn. (keep dreaming!)
Het gebruik van de vreugdevuren
In heel veel plaatsen in Schotland worden vreugdevuren ontstoken, waar strooien poppen, de zogenaamde oude wijven worden ingegooid . Er wordt vuurwerk afgestoken om de boze geesten te verjagen.
Het gebruik van “first footing”
Deze traditie start meteen na middernacht. De eerste persoon die een stap in huis zet, bepaald het geluk voor dat jaar (dus let op wie je binnenlaat). Men moet een gift ontvangen van deze persoon in de vorm van zout, kolen , whisky, shortbread (zandgebak) of zwartbrood.
Handsel Day
De eerste maandag na nieuwjaar geven de werkgevers cadeautjes aan de werknemers en de kinderen krijgen cadeautjes van hun ouders en dit noemt men Handsel Day
Traditioneel lied
Bij de eerste slag, als de klok 12 uur slaat, houden de mensen elkaars hand vast en beginnen “auld lang syne” te zingen.


Je kunt HIER een superversie horen van de red hot chili pipers.

Voor iedereen een gelukkig, gezond, gezellig, grappig, leerrijk, creatief en voorspoedig 2011!!!!!!!
Groetjes en tot.....







Happy Birthday PeeBee!!!

digitale bloemen voor mijn beste vriendin
Hartelijk gefeliciteerd PeeBee met je verjaardag en de echte bloemetjes zullen tot volgend jaar moeten wachten. Maak er een mooie dag van ( het is sowieso de laatste dag van het jaar) en dat onze vriendschap nog lang mag duren.
Groetjes en tot...

donderdag 30 december 2010

Bezigheidstherapie

Een kruising tussen een sjaal en een kraag

en....een vrolijke opfrisser voor een zwart jurkje.
Nog anderhalve toer te gaan en mijn sjaaltje is af. Op tijd om oud en nieuw te vieren. Met 2 krukken vilten is nog niet aan de orde, te onhandig.
Maar met de top 2000 op de achtergrond spendeer ik wat urtjes per dag op de bank met mijn pootje omhoog met mijn haakwerkje.
Als dit af is, ga ik breien: een trui! Gewoon een gestreepte wollen trui met V-hals, zo'n trui die je op een koude winterdag binnen kunt dragen en opeen koele zomeravond buiten.
Hier begint de sneeuw behoorlijk te smelten, we hebben al een pad naar de garage vrij kunnen maken, dus af en toe kan ik eens naar de wasautomaat of de droger lopen. Heerlijk, mijn wereld wordt weer groter.
Groetjes en tot....

woensdag 29 december 2010

hieperdepiep hoera!

De hechtingen zijn eruit, het zieter allemaal netjes uit en ik kan littekencreme gaan smeren. Het was zo lekker om er vanmorgen even uit te zijn. Het biedt gelegenheid om een stukje te oefenen op de krukken zonder elke 10 meter een draai te maken. Na een lekker kippenpasteitje weer naar huis. Een heerlijk ochtendje uit! Achter 4 weken mag ik weer terug, foto's maken en dan kunnen ze zien of de knie goed functioneert, maar volgens mij zit dat wel snor! Groetjes en tot......

dinsdag 28 december 2010

28 december: dag van de onnozele kinderen

Vandaag viert de Kerk het martelaarschap van de onschuldige jongetjes van Bethlehem die op gezag van koning Herodes de Grote werden vermoord.
Het tweede hoofdstuk van het Evangelie van Matteüs meldt dat Herodes bang was dat de komst van een nieuwe Joodse koning het einde van zijn macht zou betekenen.
Van de Wijzen uit het Oosten hoorde hij dat die nieuwe koning in Bethlehem geboren zou worden.
Toen de Wijzen in een droom vernamen dat Herodes kwaadaardige bedoelingen had en het Kerstkind wilde doden, leidden ze hem om de tuin. Daarop ontstak Herodes in een hevige toorn. Hij zond zijn mannen uit en liet in Bethlehem en omstreken al de jongens van twee jaar en jonger vermoorden.
De katholieke traditie leert dat God de onschuldige jongetjes van Bethlehem had voorbestemd om door hun dood te getuigen van de Messias. Sinds de vijfde eeuw worden zij daarom als heiligen vereerd. In de loop van de tijd werd Onnozele Kinderen een kerkelijk kinderfeest. In die hoedanigheid werd het in Nederland uiteindelijk overschaduwd door de viering van Sint-Nicolaas.
Wreedheid was er toen al, zal het ooit stoppen?
Groetjes en tot......

maandag 27 december 2010

Update

Voor alle mensen die regelmatig naar de gezondheid van mijn knie informeren, wil ik het volgende doorgeven: het gaat hartstikke goed met hem!!
Hij kan alweer 90 graden gebogen worden en de strekking is ook al bijna goed. Morgen komt de therapeut weer en misschien mag ik dan wel met 1 kruk lopen (dit probeer ik nu al in de keuken)
De ontstekingremmers moet ik nog t/m woensdag slikken, dan gaan de hechtingen er ook uit. nog 25 spuitjes tegen trombose en tegen die tijd hoop ik ook weer te kunnen fietsen, al is het maar op de hometrainer, want met die sneeuw durf ik als ik gezond ben niet eens te fietsen!
Dus geen zorgen, alles gaat goed, en met jullie????
Groetjes en tot....

zondag 26 december 2010

Ik durf het bijna niet te vragen, maar

wat is jouw favoriete nummer uit de top 2000 en waarom?
Mijn absolute favoriet is nummer 874 San Fransisco
Het nummer begon net door te breken in de zomer van 1967 toen ik een beetje lastig werd gevallen door een "gozer" waar ik helemaal geen trek in had. Toen ik hem maar niet afgeschud kreeg, vroeg een heel leuke jongen of ik met hem wilde dansen. Ik stemde gretig toe en ging de dansvloer op. Door mijn plateauzolen bleek ik groter dan hem te zijn, geen probleen, schoenen uit en dansen maar. Nú in 2010 dansen we nog regelmatig en zijn ondertussen al bijna 40 jaar getrouwd. De schoenen hoef ik niet meer uit te trekken, want a: ik draag geen plateauzolen meer en b: hij is 10 cm groter dan ik.
Ik zou jullie verhalen ook wel eens willen horen.
Groetjes en tot.....

het stokje gevangen.....

van Aart om mijn 10 gedachten op papier te zetten.
Het lijkt makkelijker dan het is, maar hier komen ze dan:
10 gedachten






1. dankbaarheid: voor alle goede dingen die het leven te bieden heeft en waar we dagelijks van mogen genieten.


2. liefde: de warmte van mijn gezin, partner, kinderen en kleinkinderen.


3. vriendschap: alle lieve vrienden, die er voor je zijn als het nodig is en waar jij voor klaar staat. Waar je mee kunt lachen en huilen


4. de medemensen: hen die het goed gaat, maar die dat niet beseffen, zij zijn in feite armer dan de mensen die het niet goed gaat, want arm van geest zijn is ook armoede. De mensen die het niet voor de wind gaat een helpende hand toesteken.


5. de mensen die ziek zijn, zij waar geen uitzicht op genezing geboden kan worden. Een luisterend oor geven aan hun verhaal.


6. zij, die iemand verloren die hun lief is. Laten we de overledenen niet doodzwijgen, zij verdienen het om over te spreken. De achtergeblevenen zijn erbij gebaat.


7. mijn uit de hand gelopen hobby: bloggen! Dat we elkaar nog vaak tegen mogen komen op de sites, het is heerlijk om je passies met iemand te delen en de reacties te lezen en te geven


8. het heerlijke kerstkonijn dat we gisteren met rode kool en aardappelpuree mochten eten: yummy! De saus was trouwens formidabel.


9. met een vriendelijke blik door het leven gaan, je zult zien dat je vaak een glimlach op iemands gezicht kunt toveren als je hem vriendelijk benaderd


10. geduld: tel een keer tot 10 vóór je kwaad wordt als je moet wachten, meestal is er een rede voor en als er geen rede voor is: so what!

En natuurlijk het stokje doorgooien:
eens kijken of Peebee en Tante Tuut het stokje willen vangen!Groetjes en tot......

zaterdag 25 december 2010

Een heel bijzonder kerstfilmpje!

Hallelujah! Deze heel bijzondere kerstwens laat zien hoe blij mensen kunnen worden verrast door prachtige muziek.Geniet ervan als je even tijd hebt op deze kerstdag.
Groetjes en tot.....

vrijdag 24 december 2010

You better watch out

You better not cry
You better not pout
And I'm telling you why:
Santa Claus is comming to town!
vanmiddag in onze tuin,
tot aan z'n knieën in de sneeuw
Aan alle lezers en lezeressen:
Fijne Kerstdagen, geniet van de rust, de sneeuw, de lekkere maaltijden, gezin, familie, kerkdiensten, maar vooral van elkaar.
Lieve groet en tot.....Riet:)

1 been is warm, maar nu even wat anders!

het nieuwe werkje op de affe beenwarmer
Zoals jullie hierboven kunnen zien, moet ik vóór vanavond nog een nieuw  breiwerkje afmaken. Het zal vóór 24 uur op het blog staan. Rara....
Groetjes en tot....

donderdag 23 december 2010

Soms kom je gewoon niet verder en soms....

is dit mooi, of is dit mooi?
...krijg je zomaar van iemand een zetje! Vanmorgen kwam eerst DD en haar man met appeltaart en slagroom, heerlijke medicijn! Daarna DSIL met een schattige werkbank voor kleinzoon en.....prachtig garen om te breien. Dat was nu echt wat ik nodig had, garen wat ik leuk vind, de beenwarmers schieten al op, een halve is al af! Vanavond hoop ik al 1 warm been te hebben. Groetjes en tot....

woensdag 22 december 2010

The twelve days of Christmas

Hoewel dit liedje uit het Frans afkomstig is, wordt het in het Engels door iedereen gezongen.
hier een gesproken versie met een Schotse inslag. Ga even zitten en luister naar dit verhaaltje.
Groetjes en tot....

dinsdag 21 december 2010

Vandaag begint de meteorologische winter

.....en ik heb nog steeds kouwe pootjes! Met 4 naalden breien kan ik niet, dus dat is geen optie, met behulp van de lapjesfluisteraar aka mijn nichtje geprobeerd op een rondbreinaald: knoddeltjes! geprobeerd te haken: ik kan net zo goed een lantaarnpaal om mijn benen doen, zo stijf!
Nu heb ik nóg maar eens steken opgezet en ga gewoon lappen breien, die ik, hoe lelijk het ook moge zijn, maar gewoon aan elkaar ga naaien. Een mens moet toch warme voeten krijgen!
Verder is vandaag de fysio geweest en die was zo tevreden, dat ik nog maar 3 keer per dag hoef te oefenen, wel intensiever, maar even wat makkelijker dan elk uur, ik werd er helemaal para van (dat word ik nogal snel)!
Als mijn beenwarmers klaar zijn, mogen ze op het blog, maar dat zal nog even duren, want ik heb pas 4 naaleden gebreid hihi!
Groetjes en tot....

maandag 20 december 2010

wie, oh wie????

Ja wie kan deze analfabreier raad geven?
Tijdens 1 van mijn therapeutische krukwandelingen door het huis (buiten kan niet vanwege de sneeuw) kwam ik de zak met Arran wool tegen.
Omdat ik nogal koede voeten heb, wil ik beenwarmers gaan breien, maar ik ben zéér onhandig met 4 naalden (het familiegen is helaas aan mij voorbijgegaan) en ik wil géén naad in de beenwarmers, niet dat het pijn doet, maar ik vind het gewoon niet mooi.
Nu heb ik nog een zogenaamde rondbreinaald liggen, kan ik daarmee zonder naad rondbreien?
Groetjes en tot.....

Ons dierbare Kerst allegaartje!

kijk eens naar baby jezus met zijn peruaanse mutsje

Onze kerstboom blijft dit jaar op zolder staan, (dit vindt ie niet leuk, dus mogen daar zijn kaarsjes branden)  maar DGS heeft voor opa en oma zelf een boom versierd! Alle versieringen zijn door hem zelf uit zoutdeeg gestoken en zelf geverfd Hij staat te stralen bij het Peruaanse kerststalletje dat ik jaren geleden van mijn buurvrouw voor mijn verjaardag kreeg.
De fluisterende mannen doen dienst als Drie Koningen en uit de grote winkelketen waar alles spotgoedkoop is, zijn de ouderwetse kaarsen carousselletjes. Wat wil je nog meer voor Kerst?
Bij de weg: ik wil jullie nog even laten weten dat ik goed vooruit ga. Het ritme is gevonden, de krukken wennen en ik wordt steeds handiger.
Veel minder pijn als ik gedacht had, zodat de energie naar de genezing kan gaan. Groetjes en tot....

zondag 19 december 2010

Kijk eens wat ik alweer kan!

een kerstdansje! 
Na veel oefenen heb ik dit voor jullie ingestudeerd;)
Groetjes en tot.....

zaterdag 18 december 2010

Ach, omdat het komkommertijd is in bloggerland!

Dit melige filmpje dat ik door DSIL kreeg doorgestuurd.
Ik heb er vandaag al 3 keer naar gekeken.
Groetjes en tot.....

vrijdag 17 december 2010

Home, sweet home!

Na 4 nachtjes in het prachtige nieuwe ziekenhuis te hebben vertoefd, mag ik vanavond weer lekker in mijn eigen bedje slapen.
Het is heerlijk om weer thuis te zijn, maar ik zal met de handrem op moeten voorlopig. Het huis is vol verleidingen: zal ik nog wat breien, kerstkaarten schrijven, haken, een beetje opruimen? allemaal heel legaal, maar de oefeningen moeten gewoon doorgaan en daar moet dus ook energie voor overblijven. Je vergeet zo makkelijk dat een tochtje naar het toilet aanvoelt alsof je een stuk hebt lopen klunen. Ons huis heeft iets andere afmetingen dan een ziekenhuis, dus soms dwars met de krukken door smalle stukjes.
Als ik straks de trap op moet, blijft 1 kruk beneden, want boven is er nergens zoveel ruimte dat ik doublecruched mijn weg kan vinden. Ik zal de verleidingen moeten weerstaan, maar of dat makkelijk is...........?
Verder valt het wel meehehehehe! (ben je gek, het gaat hartstikke goed)
Groetjes en tot.....

donderdag 16 december 2010

Joepie!!!!!

Morgen tussen 10 en 11 uur mag ik naar huis. Algehele status van patient is zeer goed, ik mag wel zeggen dokter,(verpleegster tegen arts) ze gaat als een speer.
Het maakt me helemaal niks meer uit: ik mag naar huis.
Morgen kan ik weer van thuis uit bloggen en ga ik weer lekker zitten voor commentaren.
Lieve groet en tot...riet:)

woensdag 15 december 2010

lachen is gezond

en ik heb gelachen met al jullie commentaren. heerlijk dat jullie me het belachelijke hebben laten inzien van de situatie, hoef ik me morgen niet meer te ergeren.
dank jullie wel en tot....
ps. het uitzicht hier is fantastisch: deze kant van het ziekenhuis kijkt naar buiten, de overkant kijkt naar het "atrium"  ik geniet vqn het voorrecht om naar buiten te kijken.

ik wist niet dat ze nog bestonden, maar.....

Onze fysiotherapeut is er een: seksistisch! 
Heb je dit niet geoefend? zeker niet geluisterd: vrouwen!!
Bij het lopen de knie helemaal strekken: doen jullie niet he? vrouwen!!
Spieroefeningen speciaal voor de vrouwen: ja daar krijgen jullie  stevige billen van!!
En de mannen: die kunnen zich alles permiteren en mogen de kantjes eraf lopen, want als een man pijn heeft is ie geen mietje, maar heeft ie echt pijn! 
Oh, wat kan die man me boosmaken, maar ik doe er niks aan, doe gewoon mijn therapie mee en zeur tegen jullie, dus eigenlijk ben ik ook een mietje.  Zal vanmiddag eens wat  zeggen.... ben zelf benieuwd!?
groetjes en tot.... 

dinsdag 14 december 2010

hallo allemaal,

Na een beroerde eerste nacht, maar dat is voor iedereen hetzelfde, voel ik me weer de oude en heb de eerste stappen alweer gezet.
Dank jullie wel voor de heel veel  lieve reacties en alle lieve gedachten, jullie hebben me er vanacht doorheen gesleept. 
Groetjes en tot.....

zondag 12 december 2010

en morgen is het dan zover!

7 weken geleden werd mij verteld dat 13 december de grote dag zou zijn. Nou dat duurt nog wel een tijdje, maar morgen is het zover: de nieuwe knie gaat geplaatst worden. Om kwart over 8 mag ik me al melden (lekker vroeg) en in de loop van de ochtend gaat de operatie plaatsvinden. Het is bijna net als met naar de tandarts gaan: op het moment dat er iets gaat gebeuren aan je pijn, voel je niks. Zo voel ik vandaag ook, maar achter een paar weken ben ik blij dat ik weer fatsoenlijk kan lopen.
Misschien kan ik dan eens langs deze kerstboom lopen en stieken een slokje uit alle flesjes aan de onderkant nemen (HAHA)

edinburgh airport (waar anders?)
Het bloggen zal vanaf dinsdag weer doorgaan want bij Orbis heeft iedere patient de beschikking over een computer! Wat een luxe!
De Grannies, een boek en allemaal tijdschriften gaan mee in het koffer, zodat ik tussen de fysio door nog wat te doen heb.
Nog een mooi liedje
Groetjes en tot....

zaterdag 11 december 2010

ein schweizer engel!

wat een lekker koppie!

Toen vanmorgen de post werd bezorgd, zat er een langverwacht pakketje bij: de bij allerleirauh bestelde engel! Hij is zo mooi en lief en meteen na de grote reis uit der Schweiz, streek hij bij mijn keukenkastje neer.
Hij gaat maandag voor een weekje mee naar het ziekenhuis en als ik vrijdag thuiskom, mag hij tot ná nieuwjaar in de woonkamer aan de lamp hangen.
Daarna krijgt hij een mooi plaatsje op de slaapkamer.
Danke Allerleirauh.
Groetjes en tot....

Worstenbroodjes gemaakt van kwarkdeeg

Een beetje vroeg voor kerst, maar je kunt het maar beter in huis hebben.
Deze worsten of kaasbroodjes laten zich heel goed invriezen, zodat je op het moment supreme de vriezer maar open hoeft te maken en de worstenbroodjes in de oven te stoppen.
Voor het deeg:
500 gram bloem
125 gram suiker
250 gram magere kwark
1 pakje backin
1 ei
6 lepels melk
8 lepels zonnebloem olie
Voor de vulling
500 gram gehakt half om half
gebakken uitjes
peper / zout / paprikapoeder
2 sneetjes oud brood en een beetje water

HOE MAAK IK HET?
Zeef de bloem met de backin, vanillesuiker en zout in een kom. Meng in een andere kom de suiker met het ei, kwark, melk en slaolie. Goed kloppen. Voeg dit mengsel bij het bloemmengsel en kneed tot een stevig deeg.
Rol het uit en maak vierkantjes van 10 bij 10 centimeter

meng het gehakt met de uitjes, peper, zout, paprikapoeder en de 2 sneetjes in water gedrenkt en uitgeknepen brood.
Maak rolletjes van circa 8 centimeter en zo dik als een duim.

Rol het gehakt in de deegplakjes en maak er mooie worstenbroodjes van en bestrijk ze met water vóór ze in de oven gaan.
15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
Je kunt ze ook met kaas naar smaak vullen.
I love sausage rolls!!
van het deeg kunnen ook vlaaien gebakken worden, vul ze met fruit en stop ze 20 minuten in de oven: HEERLIJK!!!!
Groetjes en tot....

vrijdag 10 december 2010

na het filmpje van die stoere mannen...

....wil je wel een hapje eten. Ik wil dit receptje echt met jullie delen, zó simpel en zó lekker met sylvia witteman: makkeleijke kip in de oven!
Men neme:
1 scharrelkip van ca anderhalve kilo
1 teentje knoflook
1/2 citroen
1 blokje kippen of groentebouillon
een beetje peper
olijfolie

men masseert de kip met olijfolie
stopt het bouillonblokje, de geplette knoflook, peper en halve citroen in de kip
en dit in een ovenschaal op de borst in een voorverwarmde oven 200 graden.
ga een uurtje bloggen, breien, vilten, quilten, of in bad.
draai de kip op de rug en wacht een half uur, je kunt intussen je nagels vijlen of een douche nemen of even naar dit filmpje kijken en voilá: de kip is klaar om te eten.
met wat frietjes, rijst, gebakken aardappels en een lekkere salade.
Groetjes en tot.......

donderdag 9 december 2010

Niet schrikken! even fine tunen en dan....

een paar minuten luisteren!
Ik hou er wél van: Clannan drumma (child of the drum)

Een beetje aan het twijfelen!

Ik zit te twijfelen over de achtergrond van mijn blog, dus schrik niet als je steeds nieuwe plaatjes ziet langskomen.
Had ik net de herfst geplaatst, ging het ineens verschrikkelijk sneeuwen. Dan maar een sneeuwlandschap, maar elke keer als ik op mijn blog keek, kreeg ik het koud, plus dat ik buiten steeds hetzelfde landschap zag en nog steeds zie. Nu heb ik de kachel maar even aangezet en ik moet zeggen: het helpt! Of ik het morgen nóg leuk vind? We zullen zien.
Groetjes en tot....

woensdag 8 december 2010

kiezen is niet makkelijk

wat te doen?????

Er liggen een paar handwerkjes te wachten en niet dat ik geen zin heb om te handwerken, maar ik kan niet kiezen. Brei ik de sjaal voor DGS af? Hij heeft al een sjaal, dus geen "hals" zaak. Bovendien is hij niet dol op zelfgebreid.
Brei ik mijn mutsje af? Zondag van Peebee de leukste muts van west europa en omstreken gekregen, dus geen "hoofd" zaak. Ga ik verder met de Grannies?
Er moeten nog zo'n 400 gemaakt worden voor de sprei, dus 1 of 2 of 10 erbij maakt het nog geen "bed" zaak.
Ik geloof dat ik DGS uit bed haal en met hem samen een lekker kopje thee ga drinken en met z'n autootjes spelen!
Morgen komt er weer een dag.
Groetjes en tot...
links vilterietje met de nieuwe hoed (is eigenlijk een mislukte bloempot)
gemaakt door peebee en rechts peebee met een creatie van vilterietje

dinsdag 7 december 2010

Een wafelijzer geleend en....

...net heerlijke rozijnen/cakewafels gebakken! Ik wilde ze jullie allemaal wel laten proeven, zó lekker!!! Het receptje heb ik van de lieve mevrouw van de klontjeswafels en ik zal het op de pagina "tutorials" zetten.
Zo, nu een lekker kopje koffie met.....
nee, niet een van deze heerlijke wafels, maar...
een paar van deze heerlijke mislukkelingen!
Groetjes en tot....

lahahamahahawol: het eerste resultaat!

Met dank voor alle adviezen die ik ook heb geprobeerd op te volgen is hier mijn eerst sjaal waar ik lamawol in verwerkt heb. Goed gekaard, gemengd met merino en merinozijde. Het resultaat is niet hélemaal naar mijn zin, maar kan er dik mee door!. De lamawol heeft niet gehecht zoals ik het graag zou willen, maar al doende leert men en ik ben van plan om het weer te proberen.
Groetjes en tot....
bruin en paarse merino, witte zijde en beige lama
hier zie je dat de lamawol een beetje los zit

maandag 6 december 2010

en toen, was het werk klaar!

Nog 1 keertje, de keuken heringericht. Jullie hebben geen vóór de vernieuwing foto's gezien, dat vind ik achteraf jammer. Alle dozen zijn weer uitgepakt, alle kastjes zijn gevuld, er is zelfs nog plaats over en er staat geen losse rommel meer rond. Ik ben er echt totaal gelukkig mee.
Groetjes en tot....
de raamkant, nu met gordijnen
want in de winter is het te koud zonder
Het kookgedeelte, weer helemaal ingericht
en het werkt ook allemaal!
Het kastje met planken, waar de ingredienten voor de
wafels staan te wachten totik het wafelijzer weer vind
het aanrecht met doorkijkje naar de woonkamer

zondag 5 december 2010

en rijdt dan heel stilletjes mijn huisje voorbij


Bij ons wordt geen Sinterklaas gevierd. Heel lang geleden hebben we besloten om de Kerstman uit te nodigen en de Goede Sint op andere plaatsen te laten komen. Dubbelop is een beetje te veel van het goede. De sfeer van Sinterklaas blijf ik heel gezellig vinden en vanavond spelen we een spelletje bingo, lekker met een chocoladeletter en een kopje koffie. Een fijne Sinterklaasdag/avond!
Groetjes en tot.....

zaterdag 4 december 2010

Wie, who, wer????

een zakkie prachtige lamawol!!
a bag of beautifull lamawool!!

kan mij helpen met mijn probleem, neeeeee, niet alle problemen, maar een specifiek probleem.
Van mijn lieve buurvrouwen heb ik een zakje lamawol gekregen, heel zachte wol in de meest prachtige kleur beige (lama dus:))
Zo graag zou ik er een nunosjaal van vilten, maar ik heb geen idee of dit kan.
De wol is zeer zacht en voelt aan of ze nergens aan zal hechten, maar dat kan natuurlijk bedrog zijn. Heeft iemand van jullie ervaring met lamawol ennuhhh, zouden jullie die ervaring met mij willen delen? Groetjes en tot...
Is there anybody, who can help me with a problem, nooooo, not all my problems, but a specific one.
From 2 dear neighbours i got a bag of lamawool, very soft wool in the most beautifull beige (lamabeige:))
So badly i want to make a nunoscarve off the wool, but i have no idea if it will work. The wool is very soft and it feels as if it wouldn't attache to anything, but my feeling could be cheeted. Does one of you out there have any expirience with lama wool and ......please share it with me?
Love and till........
Da ich auch deutsche leserinnen habe, mein notruf auch in deutsch.
wer kann mir helfen? ich habe lamawolle bekommen von 2 süsse nachbarinnen und möchte gerne nunofilzen. ist dass möglich?
lieber gruss und bis........

En de winnaar is.........

celebration!!!!!

Tante Tuut oftewel:Trudis!!!!
Van harte gefeliciteerd en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om de hoed/sjaal naar je toe te sturen.

de gewonnen hoed/sjaal

Alle andere deelnemers een dikke knuffel en dank jullie wel voor de lieve, originele, hartverwarmende teksten.
Het is altijd heerlijk om commentaar te krijgen, het is de brandstof die het motortje laat lopen. Zelf vind ik het ook altijd zo ontspannend om even bij jullie op bezoek te gaan met een kopje koffie of thee en te lezen wat er allemaal uit jullie handen komt en natuurlijk hoort daar ook een berichtje bij en dat doe ik met zoveel plezier, dat ik soms de tijd helemaal vergeet.
Groetjes en tot.....

vrijdag 3 december 2010

zoals beloofd, de opbouw van de keuken

Gisteravond zijn we begonnen met het terugzetten van de keukenspullen. Gelukkig kwam DS die ons daarbij geholpen heeft. Vanmorgen ben ik begonnen met het poetsen van alle spullen en daar ben ik bog wel een paar daagjes mee bezig, want alles is bedekt met een dikke laag stof. Ook het uitzoeken wat wil je houden en wat kan weg. Een mooie gelegenheid om weer een keertje schoon schip te maken (voor hoelang?)
Vanavond gaan de gordijnen weer voor de ramen en er moeten nog een paar planken opgehangen worden, het is geen aanbouwkeuken, maar losse elementen en dat past prima bij ons oude huis.
Groetjes en wlekom in de keuken en tot....
uitzicht op binnenplaats gisteravond
dezelfde foto vanmorgen
de kookplaats, aanrecht moet nog opgeruimd

donderdag 2 december 2010

Een sinterklaas / kerstlunch

onze sint is niet gekomen, zat vast in de sneeuw
en de kerstman is nog niet in het land


Elke maand sparen we 2 euro op de gymclub. 2 keer per jaar organiseren we dan een lunch. Vandaag was de sinterklaas/kerstlunch en het was weer heel gezellig! de tafel mooi gedekt, voldoende broodjes, brood en beleg en vooral veel goeie zin! Heerlijk om lid te zijn van zo'n warme club
groetjes en tot....
ps: wie doet er nog mee aan de give away? kan nog tot vrijdagavond 24.00 uur! doeiiii

woensdag 1 december 2010

De schilders zijn weg....

...vanavond de vloer nog één keer schuren en lakken en morgen kan alles weer op z'n plaats. Het ziet er nu al zó mooi uit. De kleuren zijn ook prachtig uitgevallen, toch altijd moeilijk om een kleur te bepalen op een stukjepapier van 2 bij 3 centimeter! Als alles herplaatst is, zet ik foto's op het blog, dus nog even geduld.
onder tussen nog even wachten
Groetjes en tot.....