dinsdag 31 augustus 2010

Politie te paard!


Het volgende tafereeltje wil ik jullie niet onthouden.
Zondag was er ook politie te paard in Sittard.
Zoals jullie op de foto kunnen zien, is het een ijzeren paard.
De staart van het dier zit aan de politieman vast en hij is verder uitgerust
met een zwaailicht op zijn schouder en een flitsapparaat bij het hoofd van het paard.
Het paard wordt voortbewogen met een trapmechanisme, door de handen te bedienen.
Hij stopte net voor onze kraam en maakte een foto van een voorbijgangster: mevrouw, u loopt te hard! Nou, we lagen in een deuk toen we het totaal verbaasde gezicht van de vrouw zagen.
Op de markt kregen mensen die een pilsje dronken een rode waarschuwingssticker, zodat ze niet meer in de auto mochten stappen. Dat alles dee hij met een ijzeren grijns van oor tot oor.
Heerlijk als je zo in je eentje lekker de hele middag door kunt komen.
Groetjes en tot....

maandag 30 augustus 2010

Monday monday!

Helemaal kapot, maar wel voldaan!
Het was echt zo'n leuke belevenis om eens mee te maken. De kunstmarkt was volgens de bezoekers een succes. Iedereen vond het alleen jammer dat het een combinatie van koopzondag en kunstmarkt was.

Het weer heeft niet echt meegewerkt: regen, maar vooral veel wind, heel af en toe een flauw zonnetje. Na afloop dus lekker de kroeg in. Lekker drankje en een hapje eten en dan naar huis. Zelf heb ik nog een prachtige ketting gekocht bij een buurvrouw op de markt. Zij verkocht sierraden van plexiglas: heel bijzonder!

Groetjes en tot....
Riet

vrijdag 27 augustus 2010

Quiltachtige prijskaartjes


Ik begin een beetje de problemen van quilers te begrijpen om hun quilts op een foto te krijgen. Vanmorgen ben ik oude schilderijtjes aan het snijden geweest om als kleine kunstwerkjes aan mijn sjaals, kettingen enz. te hangen. Toen ik ze op de foto wilde zetten begon het gehannes. Ik dacht: Laat ik er een quiltje van maken, dan kunnen ze mooi op de foto! Quiltje gelegd, half uur bezig geweest en toen de foto!

Wat is dat moeilijk! Misschien heeft iemand tips voor mij om dat mooi te fotograferen?
Wel, ik laat de mislukte foto's toch maar zien, dan is duidelijk wat mijn probleem is. Groetjes en tot...

donderdag 26 augustus 2010

Vijgenboom

Vandaag heb ik er aan gedacht om een foto van de vijgenboom te maken.
Hij staat op de parkeerplaats achter ons huis en is daar 2 jaar geleden geplant door een Siciliaanse bewoner van de flat aan die parkeerplaats. Hij stond daarvóór op hun galerij: heel mooi, maar nadat er brand was uitgebroken in 1 van de appartementen, mocht niemand meer iets op de galerij neerzetten.
Nu is hij echt groot geworden, natuurlijk, want zijn wortels kunnen nu vrij groeien. Ook draagt hij volop vrucht. Ik ben er echt helemaal kapot van, zo mooi is ie.
Groetjes en tot....

PS: Ook nog een foto van het kabouterdorpje van kleinzoon

Gepakt en gezakt!


Letterlijk gepakt en gezakt staan de spulletjes nu klaar voor de kunstmarkt!
Vóór zondag maak ik nog een aantalkralenketingen en de prijskaartjes verdienen nog aandacht. Die wil ik heel speciaal maken, maar dat is nog een verrassing.
Volgens de laatste weerberichten wordt het zondag niet het allerbeste weer van deze zomer, 80% kans op regen, laten we hopen dat die regen niet in Sittard valt, maar bijvoorbeeld net over de grans in België en Duitsland. We zijn per slot van rekening buurlanden en voor je buren moet je toch wat overhebben? De markt is zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur op het Kerkplein en voor museum 't Domein. Waar we staan weten we nog niet, dat krijgen we zondagochtend te horen als we de kraam gaan inrichten. Dit kan tussen 10 en 12 gebeuren. Het doudt in dat we de processie gaan missen, volgend jaar dan maar weer. Ik ben er klaar voor en heb er zin in!!!
Groetjes en tot...
PS: en ja ik weet het: onze vloer moet geschuurd worden, maar dat kan pas als het plafond gerepareerd is. Dat zal na onze vakantie gebeuren!

woensdag 25 augustus 2010

The rumble in the bloggersjungle is opgelost!!

Alle blogs zijn bekeken en van commentaar voorzien. Heerlijk als zo'n computer gewoon doet waarvoor hij is aangenomen.
Groetjes en tot...
Riet

Trouble in Blogland!!!


Tjongejonge, vandaag krijg ik geen enkel blog geopend, behalve mijn eigen blog!
Dus wie er zit te wachten op een reactie van mij: misschien vanavond of anders morgen. Aart's blog kreeg ik wel open, maar kon geen reactie plaatsen, ik word er helemaal moedeloos van.
Vandaag de eerste keer weer oma en kleinzoondag. Hij ligt nu lekker te slapen dus probeer ik maar een berichtje te maken.
Net is mijn buurvrouw hier geweest met een foto van een antieke wringer. Hij staat nu op mijn telefoon en zaterdag ga ik kijken of ik hem wil kopen. De foto komt vanavond op mijn blog.
Groetjes en tot...

dinsdag 24 augustus 2010

Pincushionswap


http://quilingjanet.blogspot.com
Via dit blog kun je je opgeven voor de swap. Kan helaas geen link invoegen.
Voor de eerste keer in mijn leven doe ik aan zo'n ruil mee. Ik vind het stikspannend en ben benieuwd voor wie ik iets kan gaan maken.
Voor de rest geen nieuws vandaag.
Groetjes en tot...
Riet
PS: zet voor de grap de vertaler eens aan: LACHEN!!!!!

Voor de liefhebbers!

Wie ook wat werk van Ans wil zien, kan op de pagina: werk van Ans de Jong kijken.
Zij heeft zelf geen blog en geen website (zielig hè?), daarom heb ik een pagina van haar werk aangelegd.
Dit is alvast een voorbeeld van een van haar werken. Wie Patty's werk wil zien kan naar http://pattybee.blogspot.com.
Wie mijn werke wil zien van vandaag, kan gewoon de volgende foto bekijken.

Groetjes en tot...

maandag 23 augustus 2010

De was gestreken en...


de boodschappen in de kast. 3 nieuwe sjaals liggen ook weer in mijn winkeltje.
Het duurt allemaal wat langer dan normaal, maar het komt allemaal voor mekaar.
Ik ben bijna door mijn macLeod's daughters heen, dan maar lezen onder het rusten, kan heel gezellig zijn als ik niet in slaap val.
Straks ga ik nog een uurtje kralenkettingen snijden en rijgen,lekker met de nieuwe kraaltjes aan de gang, ik heb er zin in!
Groetjes en tot...

Zoveel te doen!


De week is nog maar net begonnen en er is alweer zoveel te doen. Niet dat het allemaal vandaag moet, maar het LIGT ER WEL!!!
Een berg was om te strijken en dan zit er nog een machientje in de droger!
2 sjaals liggen klaar om gevilt te worden en 2 kettingstaven, die graag een kralenketting willen worden. Er ligt ook nog een boodschappenlijstje, maar dat kan vanavond nog, want de winkels zijn hier gelukkig tot 8 uur open!
Zo, nu alles op papier staat, voelt het meteen een stuk minder en kan ik het 1 voor 1 gaan afwerken. Mocht het niet lukken: morgen komt er weer een dag. Enne....ik heb Aart gemist vandaag. Groetjes en tot....

zondag 22 augustus 2010

Een half gepoetste tuintafel

Vol goede moed begon ik aan de tuintafel om er op te gaan vilten, maar halverwege moest ik de strijd staken. Morgen komt er weer een dag en dan wordt de andere helft gepoetst.

Heb wél nog gevold op de tuintafel. De tas van vorige week opengeknipt en de randen afgewerkt. Het stof wat overbleef ook de randen afgewerkt en een draagriem gemaakt. Het hangt nu allemaal te drogen op het hekje.
Gisteren een antal armbandjes gekocht, niet om te dragen maar om in sierraden te verwerken. Ik had er nog wel 10 kunnen kopen, als mijn portemonnee niet leeg was geweest.
Morgen ga ik verder met sierraden (maar eerst de rest van de tafel poetsen!)
Groetjes en tot....

zaterdag 21 augustus 2010

Nieuwe fiets, nu nog fietsen!

Gisteren ben ik de eerste keer naar de stad gelopen. Had verwacht dat er een bord: WELKOM RIET zou hangen, nee dus! Ik wilde graag naar de Hema om foto's te laten afdrukken, laat ik me daar langs een aantal fietsen komen: allemaal met 30 % korting, laatste fietsen. Ik heb toen de stoute schoenen maar aangetrokken en een prachtige wit met zilvergrijze fiets gekocht.
Met de fiets aan de hand een stukje gelopen en toen het heel rustig was op straat, heel voorzichtig opgestapt en een stukje gefiets: doodeng, maar het ging. Mijn knie doet nog pijn met treppen, maar dat moet ook langzaam overgaan. De eerste trap is gedaan en hopelijk volgen er meer.
Vanmorgen heb ik de verfproefjes in het putje uitgegooid, niet echt geworden wat ik ervan verwacht had, maar ja, nietalles kan lukken!
Ook nog 2 kralenslangen en 2 armbandjes gevilt, die liggen nu buiten te drogen. Het zonnetje schijnt, dus verwacht ik dat ik vanavond aan de slag kan.

Groetjes en tot...

vrijdag 20 augustus 2010

Schreeuwende hartjes!!!


Foei, foei!Toen ik vanmorgen beneden kwam,hoorde ik de hartjes schreeuwen: we willen ook mee naar de markt en je hebt ons niet op je blog gezet!!! Snel het fototoestel genomen en een paar foto's gemaakt.
De stoep loopt hier vlak langs het raam en onze straat is een gedeelte van het Pieterpad, dus was het elke keer wachten tot de mensen langs zijn, voor ik weer een foto kon maken.
Ik heb met hulp van Aart en zijn vriend een visitor counter op mijn blog gezet en ik ben er superblij mee.
Gistermiddag met Ans en Patty een naam voor ons expositiegroepje en een logo verzonnen, heel leuk om te doen. De naam wordt op 29 augustus bekend gemaakt op de kunstmarkt in Sittard.
Voor de mensen die graag die dag naar Sittard willen komen het volgende.
29 augustus is de viering van Sint Rosa onze stadspatrones.
Het begint met een heilige mis in de kerk op het marktplein. Na de kerkdienst volgt er een processie naar de Sintrosakapel op de Kollenberg. Het is een prachtige processie door met vlaggen en altaren versierde Putstraat. 's Middags is er een nostalgische kermis en kunstmarkt. Verder is er ook nog steeds in museum het Domein een overzichtstentoonstelling van Toon Hermans. Dus wil je nog en dagje uit op het eind van de zomervakantie? Sittard is die dag echt het overwegen waard.
Groetjes en tot....

donderdag 19 augustus 2010

Voorlopige voorraad voor kunstmarkt


Vanmorgen eens alles bij elkaar gelegd wat er tot nu toe mee kan naar de kunstmarkt en ik denk dat ik wel een halve kraam vol kan leggen. 10 sjaals van nunovilt. 10 kralenkettingen met vilten rondjes, 5 armbandjes van vilt en kralen, 4 omvilte armbandjes en dan ben ik de ringen nog vergeten erbij te leggen.
Nog 1 week de tijd om de voorraad compleet te maken, maar dat gaat wel lukken, of niet natuurlijk, maar dat zien we dan wel weer. Vanmiddag komen Patty en Ans hier voor overleg. We moeten natuurlijk wel een beetje afspreken hoe we de kramen gaan verdelen en inrichten. Patty heft sinds kort een eigen blog over haar schilderwerk. Kun je in mijn linkerkolom bekijken Pattybee (heeft niks met quilten te maken)
Groetjes en tot....

woensdag 18 augustus 2010

Vilten met oma!

Vanmorgen is kleinzoonlief op bezoek geweest hij heeft oma geholpen met het vilten van de gehaakte vlindertjes. Zelf had ik gedacht dat het een waterballet zou worden, maar dat viel knap mee. Natuurlijk is het anders als oma het zelf doet, maar het is zo leuk om zo'n kleine vent met water, zeep en wol te zien knoeien.
Hij is er zeker een kwartier lang mee bezig geweest en toen was het genoeg. Hij moest een doekje hebben om zijn driewieler af te drogen en weg was ie. Helemaal weer bezig met zijn fantasie, lekker buiten, een beetje motregen, maar de grote boom houdt bijna ons hele tuintje droog. (kun je je voorstellen hoe groot onze tuin is)
Zijn papa is hem om half 1 weer op komen halen en nadat we lekkere broodjes hebben gegeten, zijn ze naar huis vertrokken. Heerlijke ochtend gehad.
Groetjes en tot.....

dinsdag 17 augustus 2010

Yes, yes, yes!!!

En nu echt 20 volgers! Zoals jullie kunnen zien is er eentje dubbel (beetje dronken?)
1 volger en wel mijn oudste (niet in leeftijd) vriendin staat 1 keer mét en 1 keer zonder foto genoteerd. Marion heeft dus echt de 20 volgemaakt. Marion, ik zou geen 20 meer willen zijn, want ik leef nu gewoon dubbel, zodat het och nog lekker lang duurt.
Als ik 60 ben leef ik 3 dubbel enz.. dus voorlopig heb ik nog tijd zat, ik ben nl van plan om 93 te worden. Dan is het 2045 ben ik net het hoekje om vóór de Alzheimer explosie losbarst.
Groetjes en tot.....

De 20 is vol, nu op naar de 30!!!


Heel leuk om "20 volgers" op mijn blog te zien. Ik zal mijn uiterste best blijven doen om er nog meer te krijgen. Vandaag druk geweest met kralenkettingen snijden en weer 2 sjaals voor de kunstmarkt af. Het begint een heel voorraadje te worden, ondanks mijn langzame tempo. Door alle werk, telefoontjes en visite nog geen tijd gehad om te douchen, dus zo meteen maar eerst even onder het water springen!!!
De sjaals van gisteren heb ik vandaag nog drooggevilt, dit moest ik doen, omdat de witte wol niet lekker "plakte". Het duurt ongeveer een kwartiertje per sjaal, maar het is dan ook de moeite waard. Als er iemand is die een oude handwringer te koop weet, hou ik me warm aanbevolen. Deze wil ik met het vollen gaan gebruiken.
Groetjes en tot......

maandag 16 augustus 2010

2 stuks voor de kunstmarkt!


Vandaag de hele dag bezig geweest met de 3 V's: visite, vilten en vollen. Door mijn tijdelijke handicap ben ik nog steeds niet in staat om langer dan een half uur achter elkaar te staan of te zitten. Het gaat wel steeds beter met mijn knieën en ik hoop dan ook snel weer de "ouwe" te zijn. Het leven gaat op dit moment gewoon een beetje langzamer dan normaal, omdat ik rustpauzes moet inlassen. Vorige week vond ik op zolder in de kast de eerste 2 volledige seizoenen van Macleaods' Daughters. Dus met af en toe een aflevering kijken en een boek bij de hand, is het rusten echt geen straf. Straks nog eens proberen een zwart wit viltrol voor een halsketting te maken.
Ik wil er graag 10 meenemen naar de kunstmarkt. Liefst ook 10 sjaals, maar ik ben bang dat dit niet meer gaat lukken. Ik heb ook nog de hartjes, dus een halve kraam zal ik wel volkrijgen. Zo, nu weer aan het werk. Groetjes en tot.....

GEWELDIG!!!!

Weer 2 nieuwe volgers! Hartelijk welkom en geniet van alle bloggers die ik volg.
Groetjes en tot...

zondag 15 augustus 2010

Melancholie

Vanmiddag naar oude foto's gezocht voor mijn nichtje. Onze moeders waren zussen en ze was op zoek naar een kinderfoto van hun. Deze heb ik niet gevonden, maar honderden andere herinneringen. Foto's, kaartjes, gedichtjes en brieven.
Ik moest denken aan een gedichtje dat mijn vader vroeger aan me voordroeg. Het is heel ouderwets en toch zo mooi. Toen hij 12 jaar geleden werd gecremeerd heb ik het voor hem opgezegd. Ik wil het jullie laten lezen.
Gedicht van Alice Nahon
't Is goed in 't eigen hert te kijken
Nog even voor het slapen gaan
Of ik van dageraad tot avond
Geen enkel hert heb zeer gedaan
Of ik geen ogen heb doen schreien
Geen weemoed op een wezen lei
Of ik aan liefdelozen mensen
Een woordeke van liefde zei.
En vind ik in het huis mijns herten
Dat ik een droefenis genas
Dat ik mijn armen heb gewonden
Rondom een hoofd dat eenzaam was
Dan voel ik op mijn jonge lippen
Die goedheid lijk een avondzoen
't Is goed in 't eigen hert te kijken
En zo mijn ogen toe te doen

Toch ook nog een paar foto's van het weekendresultaat!



Groetjes en tot....

zaterdag 14 augustus 2010

Weer 2 nieuwe volgers!!!

Wat heerlijk, zo ga ik langzaam op de 20 aan.
Welkom dames ik hoop dat jullie net zoveel plezier aan mijn blog beleven als ik aan dat van jullie.
Groetjes en tot....

vrijdag 13 augustus 2010

Toch nog even laten zien!

Toen ik gisteren de kettingen klaar had, waren er nog zoveel vilten kraaltjes over, dat ik er nog 3 kon maken. Een fietsband had ik nog op voorraad en in de kralendoos voldoende kralen. Voor de zoveelste keer deze week niks op TV, mijn boek uit en alleen thuis ben ik aan de slag gegaan, met onderstaand resultaat. Er ligt nóg een ontwerp klaar, misschien morgen op het blog. Hopelijk kan ik dan ook mijn tas laten zien.
Van mijn kleinzoon deze kleurig bol viltwol gekregen. Ik ben er echt helemaal kapot van! Hij ook trouwens: mooi hè oma?!
Van mijn dochter deze prachtige berg schapenwol gekregen. Wat kan ik daar eens van gaan maken? Zeker wel 10 ideetjes, dus nog maar even nadenken over de uitvoering.
Het moet in elk geval iets héél persoonlijks worden!
Met gevaar voor eigen leven heeft mijn schoonzoon een schaap voor mij geplukt! Na het wassen van de wol,zal het een bijzonderplaatsje in een werkje krijgen.

Groetjes en tot....

Zo lang 't nog kan!!!

Jaah, zo lang 't nog kan en ik alle volgers bijna persoonlijk ken: welkom op mijn blog, leuk dat je me wilt volgen Trudi en ik raad mijn volgers aan om jouw site ook te bekijken: Supermooi.
Groetjes en tot....

donderdag 12 augustus 2010

Nummer 14 op de lijst!!!

Een nieuwe binnenkomer: Chantal!! Veel plezier aan mijn blog en de blogs die ik volg.
Groetjes en tot....

Proefverfjes en poging 2 armleuningen

Om maar te beginnen met het verven: Het was heel leuk om te doen, niet veel werk, het meest kon ik zittend doen, de kookwekker binnen handbereik, maar sjongejonge! wat een stank!!!
De proeflapjes zitten nu in de potten en deze staan buiten op de tuintafel hopelijk kleur op te nemen. Ik ben benieuwd wat het wordt. Ik weet niet of ik dit nog een keertje in mijn keuken wil doen?!



Poging 2 voor de armleuningen van de camper lig klaar, als ik straks mijn uurtje rust heb gehad, zal ik deze tweede poging wagen. Als het lukt kunnen ze in het weekend klaargemaakt worden, zodat deze er weer mooi uitzien voordat zoonlief een weekje met de camper op stap gaat.



Voor de rest zijn er veel kleine werkjes die nog op me liggen wachten. Omdat ik op dit moment slecht ter been ben en afhankelijk van familie, vrienden, buren kan ik niet naar Moeder Aarde om nieuwe wol en andere dingen om te vilten te kopen. Ik zal mijn fantasie dus behoorlijk op de proef moeten stellen, maar zover ik weet is daar nog niemand slechter van geworden.
Groetjes en tot....

woensdag 11 augustus 2010

Voorproefje

Ik kan het niet laten. Het begin van mijn tas wil ik toch even laten zien. Niet dat het zo bijzonder is, maar het is wel leuk om het proces van een tas maken met jullie te delen. Ik ben begonnen met een "resist" te tekenen op isolatiemateriaal. Daar het ik 4 lagen merinowol opgelegd en versierd met Scottish Blackface, witte zijdemerino en blauwe zijden vezels. Als 1 kant aangevilt is, draai ik het om, vouw de randen om en leg de andere kant ook vol. Dan maar wrijven. Beginnend met lauw water en zeep en zachte druk tot heet water met harde druk. Hierna he ik de tas gevold door middel van rollen. 10 minute horizontaal, 10 minuten vertikaal en dan onder de kraan uitspoelen met warmen koud water. 10 minuten in de azijn en kijk aan de basis is gelegd.
Ik moet nu gaan beslissen hoe de voering en de hengsels er uit gaan zien. Vandaag maar eens goed nadenken, want morgen is marktdag, dan kan mijn vriendin de srof die ik graag wil hebben meenemen. Misschien doe ik er wel een zelfgeverfd stofje in? Je weet het maar nooit.
Gisteren nog 2 kralenkettingen gemaakt, voor de gezelligheid die van vorige week er ook nog even bijgezet.
Groetjes en tot...

dinsdag 10 augustus 2010

Een uurtje vervelen of.....?


.....iets maken! Nou, dat laatste is het geworden. Gisteren zat ik in de keuken te niksen, echt niets op TV wat me interesseerde, dus de spulletjes uitgehaald om kralen te maken. Het ideale eraan is dat je het op elk moment kunt laten liggen en later weer verder gaan. Toen de kralenstaven klaar waren heb ik ook alvast 2 armbandjes gevilt, zodat ik voorlopig op de bank kan zitten borduren en kralenkettingen maken.
Vanmorgen heb ik een begin gemaakt met een tas. Ze ligt nu te drogen en vanavond wil ik kijken of er nog gevold moet worden of dat ik hem af kan gaan werken (hengsel, voering enz.
De kunstmarkt komt nu in zicht en er moet toch iets op de tafel liggen om te laten zien en eventueel te verkopen. Mocht ik zelf niet kunnen gaan, zal mijn vriendin mijn spullen meenemen, maar liever wil ik natuurlijk zelf pronken met mijn spulletjes.
Voor de mensen die een bezoekje aan de kunstmarkt willen brengen, het is de laatste zondag van augustus. Die zondagochtend is er en prachtige processie van de markt in Sittard naar de Rosakapel. Daarna begint de kermis en de kunstmarkt.
Komt dat zien, komt dat zien!

maandag 9 augustus 2010

werk in uitvoering

Gisteren wat zitten freubelen, want het weer was nou niet jé van hét.
Weer eens 2 armbandjes gemaakt, zodat ik vandag lekker op de bank kraaltjes kan gaan naaien. Meteen ook 2 bijpassende ringetjes gevilt.
Het blijft leuk werk om te doen.
Deze hartjes en vlindertjes van een ander blog gehaald en met de haaknaald uitgeprobeerd.
's Middags met de auto naar Süsterseel geweest en daar boerenwormkruid, zuring en teunisbloem geplukt. Mijn chauffeur was zo vriendelijk om het voor mij te plukken, zodat ik alleen maar hoefde aan te wijzen wat ik wilde hebbben.
Gisterenavond door vrienden opgehaald voor een BBQ. Boffen dat we het droog hebben gehouden. Ik heb heerlijk in een ligstoel gezeten en genoten van het uitje.
Zoals gisteren beloofd: een foto van de engel in de buurt van Durness.
Groetjesen tot....

zondag 8 augustus 2010

Een regenachtige zondag, maar.....

Eeen nieuwe volger op mijn blog!! Dat maakt voor mij dat het zonnetje weer gaat schijnen! Om het te vieren, nog een foto van de tuintafel.
Groetjes en tot....

zaterdag 7 augustus 2010

Stoelleuningen


Bij gebrek aan kleuren die bij de camper passen, heb ik een sjaal gepakt en ben met allerlei kleurtjes gaan vilten. Ik was pas rond 9 uur klaar, dus te laat om te gaan kijken of het een beetje past bij de rest van het interieur. Dat gaat morgen dus gebeuren. De sjaal is nog héél, want als het niet staat bij de rest, kan ik hem altijd nog als sjaal gebruiken, want mooi vind ik hem wél geworden. Als het morgen een beetje mooi weer is, gaan we met de auto naar Süsterseel om boerenwormkruid te plukken. Vlak achter het plaatsje is veel veld, dus daar zal wel veel (on)kruid te vinden zijn. Het volgende project wordt dan verven met natuurlijke verfstoffen.
Voor vandaag weer genoeg geblogd, groetjes en tot....

donderdag 5 augustus 2010

Het werk van de afgelopen 48 uur!!


Vandaag is de eerste dag na het ongeluk dat ik weer een beetje normaal uit de voeten kan. Tot vandaag voelde ik bij alke stap die ik zette dat er iets mis was. Het is heerlijk om te merken dat het de goeie kant opgaat!
Het truitje voor mijn kleinzoon is klaar. Ik vind het zelf echt heel leuk geworden. Het is een echt slobbertruitje voor kille dagen.
Doordat het met te grote naalden gebreid is, is het heel soepel geworden. Van de voorbereiding van gisteren heb ik een ketting in elkaar gezet. Ik had nog kralen en fietsband van vorige projecten liggen en ben daarmee aan de slag gegaan.
Ook weer een klein sjaaltje gemaakt, maar dat kost nog veel moeite, dus heb ik deze in 3 etappes gemaakt. Niet de ideale manier van werken, maar voor mij werkt het op dit moment.

Morgen ga ik weer aan de slag, want er ligt nog een voorbereiding van een ketting en als het er even inzit, wil ik ook nog een sjaaltjemaken. In het weekend ga ik hoezen voor de armleuningen van de camper uitproberen (whish me luck)
Groetjes en tot....

dinsdag 3 augustus 2010

Ha! Daar ben ik weer!

Vandaag weer eens een klein viltwerkje uitgelegd. Het is ongelooflijk hoeveel je knieën te doen hebben als je moet vilten. Een sjaal is echt nog veel te groot, dus heb ik een klein lapje en een kralenvoorbereiding gemaakt.
Heb daarna een uur op de bank gelegen, omdat ik gewoon door mijn knieën heen zakte.
Vanmiddag mag ik naar de orthopeed voor foto's en een consult en ik hoop dat er wat gedaan kan worden, zodat ik snel weer aan het vilten ben.
Mijn werk mis ik ook. Het zijn maar 2 halve dagen per week, maar het geeft je wat structuur.
Het lapje en de voorbereiding voor de kralenketting.



De gewassen sjaals, klaar om te vilten.
Groetjes en tot....

zondag 1 augustus 2010

En de nieuwe volger is.......

Mijn schoonzusje!!!!
Leuk dat je volger bent geworden,
ik hoop dat je veel plezier aan mijn blog en alle blogs die ik volg zult beleven.
Groetjes en tot.....